Panemunėje ir Pasvalio rajone pasieniečiai sučiupo du girtutėlius vairuotojus

Pasieniečiai savaitgalį užkirto kelią galimoms nelaimėms, nutraukdami dviejų girtų vairuotojų keliones. Vienam iš jų nustatytas vidutinis, kitam – sunkus girtumo laipsnis.

 Antrankiai.<br> VSAT nuotr.
 Antrankiai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Dec 4, 2023, 6:35 PM

Sekmadienio naktį Panemunėje VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį BMW 528 su lietuviškais registracijos numeriais. Jį vairavo 43-ejų Pagėgių savivaldybės gyventojas.

Tikrinimo metu pasieniečiams kilo įtarimas, kad vairuotojas gali būti neblaivus. Jis kalbėjo nerišliai, nuo jo sklido aitrus alkoholio kvapas. Sulaikytas vietos gyventojas buvo perduotas policijos pareigūnams, kurie jam nustatė 2,61 promilės alkoholio kiekį. Tai – sunkus girtumo laipsnis.

Tą pačią dieną Pasvalio rajone VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių užkardos pareigūnams įkliuvo dar vienas girtas vairuotojas. Jis buvo sustabdytas Pasvalio rajone, magistraliniame kelyje Bauskė–Panevėžys ties Škilinpamūšio kaimu. Iš Latvijos atvykusį automobilį „Ford Focus“ lietuviškais registracijos numeriais vairavo 50-metis pasvalietis.

VSAT pareigūnams tikrinant dokumentus, paaiškėjo, kad sustabdyto automobilio vairuotojas transporto priemonės vairuoti neturi teisės. Jis už vairavimą išgėrus vairuotojo pažymėjimą prarado dar 2017 m. Ir šį kartą iš automobilio salono sklido alkoholio kvapas, o vairuotojo kalba buvo nerišli. Kilus įtarimui, kad vyras yra girtas, pasieniečiai iškvietė policijos pareigūnus, nustačiusius pasvaliečiui 2,37 promilės (vidutinio laipsnio). girtumą Toliau įvykį tirs policija.

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatomas vidutinis girtumo laipsnis, vairuotojams taikoma baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.