Klaipėdoje vyras ir žmona bus teisiami dėl disponavimo labai dideliu kiekiu kvaišalų

Klaipėdos apygardos teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl disponavimo labai dideliu itin stiprių narkotinių medžiagų kiekiu pareikšti sutuoktinių porai iš Klaipėdos rajono.

Narkotikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Narkotikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Dec 5, 2023, 9:25 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų birželį kaltinamųjų pora pagal jiems telefonu atsiųstas koordinates Kryžkalnio apylinkėse esančiame miške surado ir paėmė ten jiems paliktus paketus su juose buvusiomis narkotinėmis medžiagomis. Nustatyta, kad kaltinamieji šias įgytas medžiagas automobiliu pargabeno į Gargždų miestą. Čia poros automobilis buvo sustabdytas policijos pareigūnų, kurie, atlikę kratą, rado įtarimų sukėlusius du paketus.

Remiantis ekspertų išvada, paketuose, kurių bendra masė buvo beveik vienas kilogramas, rasta labai didelis kiekis narkotinių medžiagų: beveik 0,4 gramo karfentanilio ir beveik 50 gramų metadono. Įtariama, kad sutuoktiniai ketino nurodytas medžiagas platinti kitiems. Teisėsaugos institucijos atkreipia dėmesį į tai, kad net ir iš pažiūros nedideli kiekiai šių apyvartoje uždraustų stipriai veikiančių kvaišalų yra pavojingi juos vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei.

Tęsiant tyrimą, buvo patikrinta ir poros gyvenamoji vieta, kurioje policijos pareigūnai taip pat rado narkotinių medžiagų bei, kaip įtariama, vyrui priklausančius du šaunamuosius ginklus ir du šovinius, kuriems laikyti kaltinamasis leidimo neturėjo.

Abu sutuoktiniai kaltinami padarę labai sunkų nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso (BK) 260 straipsnio 3 dalyje („Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“), už kurio padarymą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų. Vyrui kaltinimai taip pat pareikšti ir pagal BK 253 straipsnio 1 dalį („Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.