Prabangiu visureigiu latvis į Vakarų Europą gabeno du irakiečius – kelionę nutraukė Lietuvos pasieniečiai

Kalvarijos užkardos pareigūnai prie sienos su Lenkija sulaikė latvio vairuotą visureigį, kuriuo per Lietuvą buvo gabenami du Irano piliečiai. Pirminiais duomenimis, šie užsieniečiai Latvijoje buvo pasiprašę prieglobsčio. Vieną jų, mėginantį išvykti į Vakarų Europą, prieš mėnesį pasieniečiai jau buvo sulaikę.

 Sulaikytas latvio „Audi Q7“.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas latvio „Audi Q7“.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas latvio „Audi Q7“.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas latvio „Audi Q7“.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas latvio „Audi Q7“.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas latvio „Audi Q7“.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Dec 5, 2023, 11:58 AM

Sekmadienio pavakarę vienas VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnų ekipažų, patruliavusių į Lenkiją vedančiame kelyje Marijampolė–Suvalkai, ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patikrinti sustabdė automobilį „Audi Q7“. Visureigį išskirtiniais latviškais valstybinio numerio ženklais vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 33-ejų Latvijos pilietis.

Automobilyje buvo du keleiviai – 30 ir 35 metų Irano piliečiai, neturėję dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvoje bei Šengeno erdvėje. Vyresnysis iranietis pasieniečiams pateikė tik Latvijos prieglobsčio prašytojo asmens dokumentą, jaunesnis jo tautietis – Latvijos sienos apsaugos tarnybos išduotą nutarimą nustatytu laiku registruotis tarnybos padalinyje. Abu vyrai, kol nagrinėjami jų prašymai, išvykti iš Latvijos negalėjo.

Netrukus paaiškėjo, jog jaunesnysis užsienietis prieš mėnesį jau buvo sugrąžintas Latvijos pareigūnams, kai iš ten per Lietuvą ir Lenkiją planavo pasiekti vieną iš Vakarų Europos valstybių.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai vairuotojui ir jo keleiviams kelionės tęsti neleido.

Per apklausą į Lenkiją važiavusio visureigio vairuotojas pasieniečiams prisipažino, kad už žmonių nugabenimą iš Latvijos į Vokietiją jis būtų gavęs 1 500 eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Neteisėti migrantai apgyvendinti viename iš Varėnos pasienio rinktinės padalinių. Artimiausiu metu, kaip įprasta tokiais atvejais, jie bus grąžinti Latvijos pasienio pareigūnams, o latvis sulauks kardomosios priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.