Trys kauniečiai bus teisiami dėl disponavimo labai dideliu kiekiu kvaišalų

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą dėl neteisėto didelio kiekio narkotinių kanapių auginimo, disponavimo narkotinėmis medžiagomis, jų platinimo.

Kvaišalai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kvaišalai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-12-06 13:12

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikys Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų birželio mėnesį policijos pareigūnai patikrino įtarimų sukėlusį 48-erių metų kaunietį. Asmens apžiūros metu vyro džemperio kišenėje pareigūnai rado narkotinių medžiagų – kanapių. Už tai jam pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (pagal Baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.).

Remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, minėtas narkotines medžiagas 48-erių metų vyras galėjo įsigyti iš kito bylos kaltinamojo – 29-erių metų kauniečio. Policijos pareigūnai atliko kratą jo gyvenamojoje vietoje kur buvo surastas didelis kiekis auginamų narkotinių kanapių augalų.

Tyrimo duomenimis, 29-erių metų vyras galimai veikė kartu su kitu 41-erių metų bylos kaltinamuoju. Pastarajam priklausančiame garaže taip pat buvo rastos auginamos narkotinės kanapės bei kratos metu 41-erių metų kaltinamojo namuose rasta ir daugiau kanapių bei psichotropinių medžiagų turinčių guminių meškiukų, džiovintų grybų.

29-erių metų kauniečiui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius – 260 straipsnio 1 dalį („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti „) ir 265 str. 1 d. („Neteisėtas didelio kiekio aguonų ar kanapių auginimas“). Kitam 41-erių metų kauniečiui pareikšti kaltinimai pagal BK 259 straipsnio 1 dalį („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“) ir 265 str. 1 d. („Neteisėtas aguonų ar kanapių auginimas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.