Girta prie vairo sėsti mėgstanti jauna kaunietė turės susimokėti tūkstančius eurų baudų ir 6 metus vaikščios pėsčiomis

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo 23 metų kaunietė U.P. pripažinta kalta dėl to, kad vairavo girta neturėdama teisių vairuoti transporto priemones.

 Alkotesteris, teisingumo deivė Temidė.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Alkotesteris, teisingumo deivė Temidė.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

2023-12-07 14:04, atnaujinta 2023-12-07 14:05

Įrodyta, jog 2023 m. lapkričio 8 d. U.P. vairavo lengvąjį automobilį BMW būdama girta. Jai alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,08 promilių girtumas. Kaltinamoji teismui nurodė, jog tą vakarą jai paskambino draugas, kuris paprašė parvežti jį namo ir nurodė, jog pats vairuoti negali, nes yra išgėręs.

Teismas, skirdamas bausmę U.P., atsižvelgė į tai, jog 2022 m. spalio 18 d. Kauno apylinkės teisme kaltinamosios atžvilgiu buvo priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo ji buvo pripažinta kalta dėl transporto priemonių vairavimo būnant neblaiviai. Tuomet jai buvo paskirta 2 500 eurų dydžio bauda, atimta teisė 2 metus vairuoti transporto priemones bei paskirtas turto konfiskavimas, išieškant tuomet naudotos transporto priemonės vertę atitinkančią pinigų sumą – 1 650 eurų.

Taigi, skiriant bausmę buvo atsižvelgta į tai, jog U.P. pakartotinai vairavo transporto priemonė girta, šį kartą žinodama, kad neturi teisės vairuoti transporto priemones, praeityje yra bausta administracine tvarka, tokie neteisėti kaltinamosios veiksmai sukėlė didelį pavojų ne tik eismo saugumui, bet ir kitų eismo dalyvių bei paties kaltininko sveikatai ar net gyvybei.

Atsižvelgiant į padaryto nusikaltimo pobūdį ir siekiant padėti įgyvendinti bausmės paskirtį bei siekiant užtikrinti visuomenės saugumą, kaltinamajai buvo skirtas draudimas naudotis vairuotojo teisėmis beveik maksimaliam įmanomam laikotarpiui.

2023 m. gruodžio 6 d. Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu U.P. pripažinta kalta dėl dviejų Baudžiamojo kodekso straipsnių straipsnių – vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones ir transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo.

Teismui pritarus Kauno apylinkės prokuratūros prokurorės siūlomai bausmei, A.U. paskirta subendrinta 64 MGL (3 200 eurų) dydžio bauda, kuri subendrinta su anksčiau paskirta bausme, taip paskiriant galutinę subendrintą 114 MGL (5 700 eurų) dydžio baudą. A.U. taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis specialia teise vairuoti kelių transporto priemones 6 metus ir nuspręsta išieškoti vairuoto automobilio BMW vertę atitinkančią sumą – 3 500 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.