Vilniaus policija informuota apie naujus grasinimus sprogdinti pastatus – laiškų sulaukė ne tik mokyklos

Vilniaus policija ketvirtadienį informuota apie naujus grasinimus teroro aktais. Šį kartą grasinta ne tik mokykloms. Beveik neabejojama, kad grasinimai yra melagingi. Tad lrytas.lt primena policijos rekomendacijas, kaip elgtis sulaukus grasimų.

Policija, stop juosta.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Policija, stop juosta.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 10:50 AM

Pirmieji pranešimai apie naujus grasinimus sprogdinti pastatus ketvirtadienį Vilniaus apskrities policiją pasiekė dar prieš 10 val. ryto. Iki 10 val. 30 min. policijai buvo pranešta apie šešis elektroninius laiškus, kuriuose informuojama apie padėtas bombas.

Šį kartą grasinimų teroro aktais sulaukė ne tik mokyklos (nors gavo ir jos), bet ir kitos įstaigos. Štai, pavyzdžiui, vienam sporto klubui atsiųstame laiške rašoma, jog sprogmenys išdėlioti aplink pastatą, tačiau kada bombos bus susprogdintos, nepranešama.

Masinių grasinimų sprogimais buvo sulaukta ir trečiadienį. Po jų policija išplatinimo rekomendacijas, kaip elgtis gavus elektroninius laiškus, kuriuose rašoma apie padėtus sprogmenis.

Gavus pranešimą apie sprogmenį, policija rekomenduoja nenutraukinėti veiklos, neskambinti skubiu pagalbos tarnybų telefonu, o konsultuotis su atsakingais pareigūnais. Ir tik tuomet, jei randamas pavojingas objektas, ar yra kitų indikacijų, kad grėsmė gali būti reali – pradėti evakuaciją ir skambinti skubiu pagalbos telefonu 112.

Gavus pranešimą el. paštu neskubėkite evakuoti žmonių ir nutraukinėti veiklos – pirmiausia pasitarkite su policija informacijos telefonu 8 700 60 000. Atsiliepę konsultantai patars, kaip elgtis ir kokius veiksmus būtina atlikti.

 „Jeigu turite pagrindo įtarti, kad grėsmė yra reali.

Atkreipiame dėmesį, kad jei po tokio grasinančio el. laiško, apžiūrėję patalpas, ar teritoriją, radote bet kokį įtartiną objektą, tuomet nedelsiant skambinkite skubių pagalbos tarnybų tel. numeriu 112. Kaip teisingai pranešti apie grasinantį el. laišką?

Paskirti vieną atsakingą žmogų, kuris turi paskambinti ir pranešti policijai. Neskambinti iš vienos įstaigos 5 ar 6 žmonėms. Surinkus numerį, kantriai laukti, kol atsilieps operatorius. Jei reikės, net kelias minutes. Svarbiausiai nenutraukti skambučio ir nerinkti numerio iš naujo“, – rašoma policijos rekomendacijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.