Kauno r. gyventojas kaltinamas dėl kriptovaliuta įgytų skysčių su kvaišalais platinimo

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje Kauno rajono gyventojas K.K. kaltinamas dėl neteisėto elektroninių cigarečių skysčių, kurių sudėtyje yra psichotropinės medžiagos, įgijimo bei platinimo.

Kaunietis kaltinamas dėl kriptovaliuta įgytų skysčių su psichotropinėmis medžiagomis laikymo bei platinimo.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaunietis kaltinamas dėl kriptovaliuta įgytų skysčių su psichotropinėmis medžiagomis laikymo bei platinimo.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Dec 8, 2023, 1:39 PM

Kaip rašo Kauno apylinkės teismas, vyras kaltinamas, jog neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno didelį kiekį psichotropinių medžiagų, turėdamas tikslą jas platinti. Bylos duomenimis, 2023 m. kovo mėnesį, vienoje iš susirašinėjimo programų K.K. susisiekė su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu žmogumi ir susitarė dėl 10 ml buteliukų su skysčiais, kurių sudėtyje yra psichotropinių medžiagų, pirkimo.

Manoma, jog asmenys, siekdami būti nesusekti, už psichotropines medžiagas atsiskaitė kriptovaliuta, o pačias prekes kaltinamasis atsiėmė iš anksto asmenų sutartoje vietoje – kvaišalai buvo palikti užkasti po žeme, o jų buvimo vieta buvo pažymėta sutartais ženklais.

Kaltinamojo akto duomenimis, K.K. tokiu būdu įgijo ne mažiau kaip 39 vnt. 10 ml talpos buteliukų su skaidrios spalvos skysčiu, kurio sudėtyje yra psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido. Įtariama, kad kaltinamasis šias medžiagas laikė savo automobilyje BMW, o 2023 m. kovo 24 d. vieną iš buteliukų už 20 Eur pardavė kitam asmeniui (jo atžvilgiu buvo pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas). Likusį kiekį buteliukų su psichotropinėmis medžiagomis tą pačią dieną rado ir paėmė policijos pareigūnai.

K.K. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu (Baudžiamojo kodekso 260 str. 2 d.). Valstybinį kaltinimą teisme palaikys Kauno apygardos prokuratūros prokurorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.