Buvęs Jonavos ligoninės direktorius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, nuteistas ir jį papirkęs verslininkas bei jo įmonė

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas apkaltinamasis teismo baudžiamasis įsakymas, kuriuo buvęs VšĮ Jonavos ligoninės direktorius Paulius Vasilavičius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, o 7 500 eurų kyšį davęs E.S. ir jo atstovauta įmonė UAB „Graina“ pripažinti kaltais dėl papirkimo.

 Paulius Vasilavičius.<br> Jonavos savivaldybės archyvo nuotr.
 Paulius Vasilavičius.<br> Jonavos savivaldybės archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Dec 11, 2023, 1:42 PM, atnaujinta Dec 11, 2023, 1:43 PM

Nustatyta, jog 2021 m. sausio 11 d. P.Vasilavičius, būdamas valstybės tarnautoju prilygintu asmeniu priėmė 7 500 eurų kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už palankumą įmonei viešajame pirkime, kurio pagrindu tarp Jonavos rajono savivaldybės administracijos ir UAB „Graina“ buvo sudaryta 199 650 eurų sutartis dėl universalios stacionarios rentgeno diagnostikos medicinos priemonės įsigijimo, pristatymo ir sumontavimo VšĮ Jonavos ligoninėje bei už jo (P.Vasilavičiaus) šios ligoninės direktoriaus palankumą ir išimtinę padėtį ateityje E.S. atstovaujamai UAB „Graina“.

2023 m. gruodžio 11 d. Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu abu fiziniai asmenys ir vienas juridinis asmuo pripažinti kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų. Tuometinis Všį Jonavos ligoninės direktorius P.Vasilavičius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, o E.S. ir įmonė UAB „Graina“ pripažinti kaltais dėl papirkimo.

Atsižvelgiant į tai, jog kaltinamieji prisipažino dėl jiems inkriminuojamų veikų, procesas buvo pabaigtas rašytine tvarka – teismo baudžiamuoju įsakymu, dėl ko, vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 641 straipsniu, paskirtos bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

P.Vasilavičiui skirta galutinė 178 MGL (8 900 eurų) dydžio bauda ir konfiskuota gauto kyšio suma – 7 500 eurų, E.S. skirta galutinė 292 MGL (14 600 eurų) dydžio bauda, o UAB „Graina“ skirta galutinė 500 MGL (25 000 eurų) dydžio bauda.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog P.Vasilavičius jam inkriminuotą nusikalstamą veiką padarė būdamas valstybės tarnautojui prilygintam asmeniu, t.y. VšĮ Jonavos ligoninės direktoriumi, todėl jam teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – 3 metams atimama teisė užimti bet kokias vadovo pareigas gydymo ar sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiose įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.