Du vilniečiai stos prieš teismą dėl disponavimo kvaišalais

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai didelio kiekio narkotinės medžiagos gabenimo bei jos įvežimo į Lietuvos Respubliką kontrabandos būdu pareikšti dviem jaunuoliams.

Kvaišalai. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kvaišalai. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-12-15 13:28

Kaip prane6a Lietuvos Respublikos prokurat8ra, ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, 2021 metų pabaigoje ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas vyras vienai Lietuvos bendrovei užsakė autovežiu nugabenti lengvąjį automobilį į Ispanijos Karalystę ir palikti nurodytu adresu. Vėliau, taip pat nenustatytas žmogus, Ispanijoje palikto automobilio salone ir bagažinėje paslėpė beveik 10,5 kg narkotinės medžiagos – kanapių. 2022 metų pradžioje kitos automobilių vežimo įmonės vairuotojas gavo užsakymą anksčiau minėtą automobilį autovežiu pargabenti į Lietuvą. Pakeliui autovežiu vežami automobiliai buvo patikrinti Prancūzijos Respublikos muitinės pareigūnų, kurie minėto automobilio salone rado dalį paslėptų kanapių. Vėliau autovežis su visu kroviniu buvo grąžintas įmonės vadovams, kurie, nežinodami, kad Prancūzijos pareigūnai nesurado automobilio bagažinėje paslėptų kanapių, jį įvežė į Lietuvos Respublikos teritoriją ir atgabeno į Kauną.

Vienas iš įmonės vadovų, apžiūrėdamas automobilį, jo bagažinėje surado likusią dalį – beveik 6 kg – kanapių, apie ką nedelsdamas pranešė policijai. Buvo organizuota pasala ir, kaltinamiesiems atvykus pasiimti automobilio, jie policijos pareigūnų buvo sulaikyti.

Byloje 24-erių ir 25-erių metų giminaičiams pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – 7 str. 12 p. („Baudžiamoji atsakomybė už tarptautinėse sutartyse numatytus nusikaltimus“), 199 str. 4 d. („Narkotinių medžiagų kontrabanda“) ir 260 str. 3 d. („Neteisėtas disponavimas labai dideliu kiekiu narkotinės medžiagos“).

Griežčiausia už šias veikas įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas 15 metų terminui.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.