Prieš teismą stos mirtiną eismo įvykį sukėlęs šiukšliavežio vairuotojas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje A.S, dirbęs šiukšliavežio vairuotoju, kaltinamas dėl eismo įvykio sukėlimo, kurio metu žuvo po sunkiasvore transporto priemone nukritęs ir mirtinai sužalotas vyras.

Bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla dėl mirtino eismo įvykio.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla dėl mirtino eismo įvykio.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Dec 19, 2023, 2:10 PM

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, kaltinamojo akto duomenimis, vasario 28 d. A.S., vairuodamas šiukšliavežį ir važiuodamas atbuline eiga, ant šiukšliavežio vairuotojo pusės galinės pakopos vežė krovėją, o šiam nukritus, galimai to nepastebėjo, laiku nesustojo ir ant jo užvažiavo.

A.S. kaltinamas, jog pažeidė ir vidines darbdavio nustatytas taisykles, draudžiančias vežti krovėjus, stovinčius ant šiukšliavežio pakopų, važiuojant atbuline eiga, ir kelių eismo reikalavimus: nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, vairuodamas nestebėjo aplinkos, nežiūrėjo per galinio vaizdo veidrodėlius ir kamerą, neįsitikino, kad nėra kliūčių ir tęsė judėjimą. Manoma, jog dėl minėtų aplinkybių galėjo įvykti eismo įvykis, dėl kurio nukritęs nukentėjusysis žuvo.

AS. kaltinamas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.