Įtarimų pasėjęs 13-metės nėštumas atskleidė baisių faktų: teisme – brolis, kūdikio likimas – tragiškas

Panevėžio apygardos teismą pasiekė kraujomaišos byla. Suaugęs jaunas vyras kaltinamas išžaginęs savo trylikametę seserį.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 5:15 PM, atnaujinta Dec 22, 2023, 2:56 PM

Panevėžio apygardos prokuratūra paskelbė užbaigusi ikiteisminį tyrimą šioje byloje. Aukos brolis bus teisiamas už sesers išžaginimą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Šią bylą nagrinės Panevėžio apygardos teismas. Posėdžio data dar nėra paskirta, tačiau ir dabar aišku, kad bylos nagrinėjimas vyks už uždarų durų. Tyrimas dėl išžaginimo pradėtas prieš metus, kai paaiškėjo, kad probleminėje šeimoje auganti trylikametė yra nėščia.

Paaiškėjus apie mergaitės nėštumą iš šeimos buvo paimti ir kiti vaikai, jie apgyvendinti vaikų globos namuose.

Daugiavaikiai tėvai negirtauja, bet visiškai neturi socialinių įgūdžių. 13-metė vėliau pagimdė kūdikį, kuris po dviejų mėnesių dėl sveikatos problemų mirė. Negyvas kūdikis rastas lovelėje.

Globėja tvirtino, kad prieš tai vaikas buvo pamaitintas ir paguldytas į lovelę miegoti. Po kurio laiko ji vėl nuėjo jo pamaitinti ir rado kūdikį negyvą.

Iš pradžių įtarimai dėl seksualinio mergaitės išnaudojimo krito ant kito asmens, bet vėliau tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas. Tėvystei nustatyti atliktas DNR tyrimas atskleidė, kad kūdikio tėvas – mergaitės vyresnysis brolis.

„Jis yra pilnametis“, – apie kaltinamojo amžių tepasakė Panevėžio prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė. Savo kaltę vyras neigia.

Už mažamečio asmens išžaginimą įstatymas numato laisvės atėmimą iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste