Uostamiesčio pareigūnai demaskavo kvaišalų platintojų tinklą: įkliuvo net 10 įtariamųjų

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl nusikalstamų veikų, susijusių su disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, pareikšti 10-čiai Vakarų Lietuvos gyventojų.

Kvaišalai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kvaišalai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Dec 20, 2023, 1:56 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Kovą Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos komanda vyko į iškvietimą, kurio metu medikų pagalbos prireikė galimai narkotinėmis medžiagomis apsinuodijusiam klaipėdiečiui. Nuvykę nurodytu adresu, medicinos darbuotojai pačių pranešėjų buvo informuoti, jog pagalba nebereikalinga. Į tą patį iškvietimą reagavę ir atvykę policijos pareigūnai, apžiūrėdami įvykio vietą, rado įtarimų sukėlusių medžiagų, kurias du bute buvę vyrai mėgino išmesti pro langą. Įtariama, kad į folijos paketėlį, kurį asmenys bandė išmesti, buvo susukta narkotinė medžiaga – kanapių derva. Į butą atvykus kinologų ekipažui buvo rasta ir daugiau paslėptos minėtos medžiagos.

Atliekant tyrimą buvo gauta duomenų, kad narkotinių medžiagų asmuo galėjo įsigyti iš Palangos mieste gyvenančios poros. Manoma, kad 34 m. vyras ir 46 m. moteris šį neteisėtą pirkinį galimai įsigijo iš kartu veikusių dviejų tame pačiame mieste gyvenančių 39 m. ir 46 m. vyrų.

Surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad minėtos dvi bendrininkų poros įvairius kvaišalus galimai platino ir daugiau žmonių, kurie, kaip įtariama, juos perparduodavo kitiems. Iš viso šioje byloje baudžiamojon atsakomybėn patraukta 10 žmonių – 2 moterys ir 8 vyrai.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Tas, kas neteisėtai įgijo ir laikė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba jas pardavė ar kitaip platino, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų. Tam, kas neteisėtai įgijo, laikė, gabeno ar siuntė nedidelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti, gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.