Restoraną prie Kauno taranavęs kelių erelis atsisveikins su keturračiu: motociklas – konfiskuotas

Kauno rajone, netoli Lapių miestelio restoraną girtam keturračiu motociklu taranavusiam 33 metų kelių ereliui teks atsisveikinti su šia transporto priemone. Policija antradienį nutarė konfiskuoti šią transporto priemonę.

 Kauno rajone, Ginėnų kaime girtas į restoraną įsirėžęs keturrančio vairuotojas neteks šios transporto priemonės - nuspręsta ją konfiskuoti. <br> "Kas vyksta Kaune" nuotr.
 Kauno rajone, Ginėnų kaime girtas į restoraną įsirėžęs keturrančio vairuotojas neteks šios transporto priemonės - nuspręsta ją konfiskuoti. <br> "Kas vyksta Kaune" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 8:02 PM, atnaujinta Dec 22, 2023, 8:32 PM

Apie tai naujienų portalą lrytas.lt informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Į restorano „Foxy“ stiklines konstrukcijas įsirėžęs, pavojų viduje buvusiems žmonėms sukėlęs ratuotas chuliganas taip pat privalės sumokėti 1250 eurų dydžio baudą ir negalės sėsti prie vairo 3 metus.

Tiesa, vairuoti transporto priemones už ankstesnius šiurkščius eismo taisyklių pažeidimus jam buvo uždrausta dar iki šios avarijos, bet jis įpareigojimų nepaisė, padaręs naują nusižengimą.

Vyriškiui tikriausiai teks dar plačiau praverti piniginę, nes vargu ar draudimo kompanija kompensuos girto ir dar neturinčio teisės vairuoti lankstūno sukeltos avarijos nuostolius. Žala restoranui gali sudaryti ne vieną tūkstantį eurų.

Draudikai veikiausiai kreipsis į teismą dėl žalos priteisimo iš kaltininko kišenės, pasinaudodami regreso teise.

Policijos skirtą administracinę nuobaudą keturračio vairuotojas dar galės apskųsti, tačiau jo kaltę liudija ne tik pripūstos promilės, bet ir avarijos vietoje padarytos nuotraukos.

Kelių erelis į Ginėnų kaime veikiančio restorano stiklinę sieną rėžėsi šių metų spalio 6-osios popietę.

Per avariją buvo sužeistas keturračio 34 metų keleivis – laimei, rimtesnių traumų jam pavyko išvengti.

Vairuotojas per plauką išvengė baudžiamosios atsakomybės – jam nustatytas lengvas, vidutiniam artimas girtumo laipsnis (1,48 prom.). Esant vidutiniam laipsniui, jau keliama baudžiamoji byla.

Keleiviui nustatytas vidutinis girtumas – 1,55 prom. alkoholio.

Avariją kelių chuliganas sukėlė netoli nuo savo namų, į nutrūktgalvišką kelionę leidęsis su savo draugu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.