Įkliuvusi girta prie vairo 19-metė kaunietė neteko teisės vairuoti trejus metus

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas teismo baudžiamasis įsakymas, kuriuo anksčiau teisę vairuoti praradusi 19-metė kaunietė A.M. pripažinta kalta dėl vairavimo neblaiviai.

Neblaiviai vairavusiai kaunietei atimta teisė vairuoti transporto priemones 3 metus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Neblaiviai vairavusiai kaunietei atimta teisė vairuoti transporto priemones 3 metus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Dec 27, 2023, 5:27 PM

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, bylos duomenimis, lapkričio 1 d. kaunietė vairavo automobilį „Opel“ būdama girta. Policijos pareigūnai vairuotojai nustatė 1,69 prom. neblaivumą. Apklausta kaltinamoji teigė, jog tą dieną buvo susitikusi su draugėmis ir kadangi namuose nebuvo tėvų, jos nusprendė susirasti bei išgerti alkoholinių gėrimų, o tada – pasivažinėti prie kaltinamosios namų jos tėčio paliktu automobiliu.

Skiriant bausmę buvo įvertinta ir kaltinamosios asmenybė – jog ji neteista, bet bausta administracine tvarka, o būtent dėl to, kad vairavo transporto priemonę būdama neblaivi, kai jai nustatytas 1,28 promilių neblaivumas. Tuomet jai buvo paskirta administracinio poveikio priemonė – draudimas naudotis vairuotojo teisėmis vienerių metų laikotarpiui. Teismo vertinimu, faktas, jog kaltinamoji nuo padaryto administracinio nusižengimo, praėjus vos keturiems mėnesiams, vis tiek sėdo už vairo būdama neblaivi, rodo jos nerūpestingumą ir tai, jog savo elgesio kritiškai neįvertina.

Atsižvelgiant į padaryto nusikaltimo pobūdį, nustatytą girtumo laipsnį ir siekiant ateityje užkardyti analogiškų nusikaltimų grėsmę, kaltinamajai kartu su bausme paskirtas ir draudimas naudotis specialia teise vairuoti transporto priemones.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų baudžiamuoju įsakymu A.M. pripažinta kalta dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo (Baudžiamojo kodekso 2811 str. 1 d.), jai paskirta 30 parų arešto bausmė, jos vykdymą atidedant 8 mėnesių laikotarpiui, įpareigojant neišeiti iš savo gyvenamosios vietos nuo 22.00 val. iki 06.00 val., jei tai nesusiję su darbu arba mokymusi bei nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

A.M. taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis vairuotojo teisėmis 3 metų laikotarpiui ir nuspręsta išieškoti lengvojo automobilio „Opel Signum“ vertę atitinkančią pinigų sumą – 1710 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.