Nuteista buvusi Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorė

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį buvusiai Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorei Violetai Grigienei. Pripažintai kalta dėl kyšininkavimo buvusiai gydymo įstaigos vadovei subendrinus skirta 45 tūkst. eurų bauda bei 5 metus uždrausta eiti vadovaujančias pareigas.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Dec 27, 2023, 10:52 AM

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai, išnagrinėję bylą, konstatavo, kad V.Grigienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, 2022 metų vasarą tiesiogiai, savo naudai, priėmė kyšius iš 7 pacientų artimųjų už įvairias ligoniams reikalingas paslaugas.

Ikiteisminio tyrimo metu 4 žmonės, pripažinę davę kyšius V.Grigienei, nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą, dar 4 žmonės šioje byloje buvo teisiami dėl papirkimo.

Panevėžio apylinkės teismas gruodžio 22 dieną paskelbtu nuosprendžiu V.Grigienei subendrinus skyrė galutinę 45 tūkst. eurų baudą. Jai taip pat skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – teisės būti paskirtai į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų skiriamas vadovaujančias (vadovo, skyriaus, padalinio vadovų) pareigas atėmimas 5 metams bei 600 eurų, kaip nusikalstamų veikų rezultato, konfiskavimas.

Kaltinamųjų V.Č. ir V.G. veikos, teisme neįrodžius, kad duotas kyšis buvo ne mažesnis nei 100 eurų, tačiau nustačius, kad V.Grigienė iš jų gavo nenustatyto dydžio kyšius, buvo perkvalifikuotos pagal švelnesnę atsakomybę numatančią Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį ir jiems skirtos bausmės – atitinkamai 3 tūkst. ir 7,5 tūkst. eurų baudos.

Papirkimu kaltintos V.A. ir R.B. atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jų atžvilgiu baudžiamoji byla nutraukta. Teismas joms skyrė baudžiamojo poveikio priemones – 500 eurų dydžio įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.