Už kvaišalų pardavimą nepilnamečiui į teismą siunčiamas 20-metis marijampolietis

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis ir jų platinimo nepilnamečiui pareikšti 20-ties metų jaunuoliui.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Dec 27, 2023, 1:09 PM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų vasario mėnesį 20-metis marijampolietis, laiptinėje prie savo gyvenamosios vietos, neteisėtai pardavė nepilnamečiui apie 12 g. skysčio, kuriame buvo psichotropinių medžiagų – sintetinio kanabinoido. Tą pačią dieną policijos pareigūnai pas minėtą jaunuolį gyvenamoje vietoje atliko kratą.

Bylos duomenimis, policijos pareigūnai kaltinamojo namuose rado apie 33 g. skysčio. Jo sudėtyje rasta apie 0,04 g. psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido, kurį turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti laikė savo gyvenamoje vietoje.

Marijampoliečiui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – 260 str. 1 d. („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti „) ir 261 str. („Narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimas nepilnamečiams“). Taip pat kaltinimai pareikšti ir nepilnamečiui dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.