Kanapes auginusiam 18-mečiui tauragiškiui paskirta arešto bausmė

Teismas, išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kaltu dėl kanapių auginimo pripažino 18-metį tauragiškį, o 24-erių metų jo giminaitį – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Kanapės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kanapės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-12-28 11:26

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas. Tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Turimais duomenimis, 18-metis tauragiškis neteisėtų augalų sėklų parsisiuntė internetu. Pasėjęs kanapes įvairiose talpose vaikinas nugabeno jas į miško aikštelę, esančią prie Tauragės miesto teritorijoje esančių traukinio bėgių, ir jas ten prižiūrėjo. Jaunuolis šių metų rugpjūtį policijos pareigūnų buvo sulaikytas įvykio vietoje. Nustatyta, kad jis neteisėtai augino didelį kiekį –15 vienetų narkotinių kanapių augalų.

Patikrinę aštuoniolikmečio gyvenamąją vietą pareigūnai rado nedidelį kiekį neteisėtai laikomos minėtos narkotinės medžiagos. Pastaroji, kaip įtariama, priklausė 24-erių metų vaikino broliui, kuris kartu gyveno minėtame bute.

Aštuoniolikmečiui tauragiškiui buvo pareikšti kaltinimai dėl Baudžiamojo kodekso 265 straipsnio („Neteisėtas aguonų ar kanapių auginimas“) 1 dalyje numatytos nusikalstamos veikos. 24-erių metų vaikinui pareikšti kaltinimai pagal 259 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti“) 2 dalį.

Kadangi baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus bei asmenims visiškai pripažinus padarius jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas, baudžiamoji byla baigta Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmams priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.

Teismas sutiko su prokuroro siūlyta bausme ir paskyrė 18-mečiui 49 parų arešto bausmę su jos vykdymo atidėjimu 9-iems mėnesiams, paskiriant jam intensyvią priežiūrą – jo buvimo vietos pagal nustatytą laiką kontrolę elektroninio stebėjimo priemonėmis. Jaunuolis taip pat įpareigotas tęsti darbo paieškas arba pradėti mokytis, dalyvauti elgesio pataisos programoje, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų. Jo vyresniam broliui teismas skyrė 600 eurų dydžio baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.