Mirtinus kvaišalus platinęs plungiškis nuteistas kalėti

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 32-ejų metų plungiškis V.Č. pripažintas kaltu dėl psichotropinių ir narkotinių medžiagų mišinio laikymo ir šio mišinio platinimo kitiems asmenims, įskaitant ir nepilnamečius. Vyrui paskirta dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Plungiškiui paskirta dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Plungiškiui paskirta dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Dec 28, 2023, 2:04 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir valstybinį kaltinimą palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

2018 metų lapkritį Plungės rajone vykusio jaunimo vakarėlio metu blogai pasijutęs šešiolikmetis buvo nedelsiant pristatytas į Plungės rajono savivaldybės ligoninę. Nustatyta, kad jaunuolis apsinuodijo metamfetamino ir metadono mišiniu. Medikams vaikino gyvybės išgelbėti nepavyko. Aiškinantis tragiškai pasibaigusio įvykio aplinkybes buvo gauta duomenų, kad minėtų kvaišalų nepilnamečiui pardavė V.Č.

Bylos duomenimis, tai ne vienintelis atvejis, kai plungiškis psichotropinių ir narkotinių medžiagų mišinį pardavė pilnametystės nesulaukusiam asmeniui. Teismas konstatavo, kad tų pačių 2018 metų lapkritį V. Č. kvaišalų pardavė tuo metu vos penkiolikos metų sulaukusiam vaikinui, kuris taip pat atsidūrė ligoninėje. Tąkart medikams pavyko išsaugoti penkiolikmečio gyvybę.

Teismas pripažino, kad V.Č. tų pačių kvaišalų davė ir savo 26-erių metų bičiuliui. Pastarąjį po paros be gyvybės ženklų V.Č. rado savo bute.

Prokuroro teismui perduotoje baudžiamojoje byloje plungiškiui buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis (Baudžiamojo kodekso (BK) 260 straipsnio 1, 2 dalys), narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams (BK 261 straipsnis), sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo (BK 137 straipsnio 1 dalis) ir dėl neatsargaus gyvybės atėmimo (BK 132 straipsnio 1 dalis).

Teismui 2020 metų sausį pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą, V.Č. nuo teisėsaugos pareigūnų pasislėpė. Pernai lietuvis buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje pagal tarptautinių institucijų išduotą Europos arešto orderį ir šiemet sugrąžintas į Lietuvą.

Klaipėdos apygardos teismo gruodžio 21 dieną priimtu nuosprendžiu V.Č. pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams. Dėl kitų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų V.Č. buvo išteisintas. Teismas V.Č. skyrė dešimties metų laisvės atėmimo bausmę. Jis taip pat privalės atlyginti 3 255 eurus už valstybės patirtas išlaidas jo ekstradicijai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.