Kalėdų savaitgalį policija išdavė 383 smurto orderius

Šventinį Kalėdų savaitgalį policijos pareigūnai išdavė 383 smurto artimoje aplinkoje orderius, sako Policijos departamento viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys. Iš viso, nuo liepos 1 d., policija jau yra išdavusi 8737 tokius orderius, teigia policijos atstovas.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2023, 11:06 AM

„Nuo šių metų liepos 1 d. iki gruodžio 1 d. policija išdavė 8737 tokius orderius. O per šventinį savaitgalį teko išduoti tokius orderius 383 asmenims. Jie turėjo pasišalinti iš gyvenamosios vietos“, – LRT radijui penktadienį teigė V. Grašys.

„Didžiojoje daugumoje atvejų dalyvis buvo alkoholis ar kitos psichotropinės medžiagos“, – pridūrė pareigūnas.

Nuo liepos 1 d. Lietuvoje įsigaliojo apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis. Ši prevencinė apsaugos priemonė skirta smurto artimoje aplinkoje pavojų patiriančiam žmogui apsaugoti, kuria pavojų keliantis asmuo įpareigojamas laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos, jeigu jis gyvena kartu su pavojų patiriančiu žmogumi, nesilankyti jo gyvenamojoje vietoje, nesiartinti prie jo ir kartu su juo gyvenančių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.