Vilnietis sulaukė teismo bausmės už neteisėtą turto pasisavinimą ir jo legalizavimą

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė įrodė 53 metų Vilniaus miesto gyventojo A.T. atsakomybę už kreditinį sukčiavimą, labai didelės vertės turto pasisavinimą, jo legalizavimo bei dokumentų klastojimą ir disponavimą suklastotais dokumentais – Vilniaus apygardos teismas šį asmenį pripažino kaltu dėl nurodytų nusikaltimų.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Dec 29, 2023, 11:00 AM

Ikiteisminio tyrimo metu teisėsaugos pareigūnai nustatė, kad anksčiau neteistas vyras 2018 metais suklastojo įmonės, kuriai pats vadovavo, turto perdavimo kitam vadovui aktą ir jį panaudojęs neteisėtai pasisavino Ukmergės rajone buvusią didelės vertės biokuro katilinę su sandėliu ir automatika.

Tiriant šią nusikalstamą veiką bei ieškant pasisavintos katilinės paaiškėjo ir daugiau šio asmens įvykdytų nusikalstamų veikų.

Nustatyta, kad 2020 metais nuteistasis pagamino ir panaudojo netikrą sutartį, kuria melagingai įformino pasisavintos biokuro katilinės pardavimą jo paties vadovaujamai mažajai bendrijai. Pateikdamas šiuos melagingus duomenis, pasisavintą biokuro katilinę vyras įkeitė kredito unijai ir gavo beveik 50 tūkst. eurų kreditą, siekdamas refinansuoti anksčiau jo vadovaujamai bendrijai suteiktą kreditą.

Be to, A.T. legalizavo nusikalstamu būdu gautą turtą – siekdamas įteisinti pasisavintą katilinę pagamino netikrą pasaugos sutartį, kurioje melagingai nurodė, kad šią katilinę gavo iš teisėtos veiklos – pasaugos. Siekdamas išvengti atsakomybės už turto pasisavinimą, minėtą atbuline data surašytą pasaugos sutartį jis pateikė tyrimą atliekančiai pareigūnei.

Pasak tyrimui vadovavusios Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorės, kaltinamasis viso proceso metu visaip bandė išsisukti nuo kaltinimų: teikė suklastotus dokumentus, bandė įrodyti, kad buvo ne viena, o dvi katilinės, todėl, anot jo, yra neteisingai kaltinamas. Vis dėlto, po sudėtingo ir kruopštaus įrodinėjimo vyras buvo pripažintas kaltu dėl visų jam pareikštų kaltinimų.

Neteisėtai pasisavinta biokuro katilinė buvo surasta ir sugrąžinta teisėtam jos savininkui.

A.T. pripažintas kaltu, subendrinus už atskiras nusikalstamas veikas paskirtas bausmes teismas vilniečiui paskyrė galutinę subendrintą bausmę – 400 MGL – 20 tūkst. eurų dydžio baudą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.