Vilniuje sulaikyti du broliai imigrantai – kaukėti grasino klubo darbuotojams

Vilniuje sulaikyti du broliai imigrantai, kurie užsimaukšlinę kaukes grasino klubo darbuojams susidorojimu. Įtariamuosius sulaikius paaiškėjo, kad vienas jų yra nepilnametis. Jis perduotas tėvams, o vyresnėlis uždarytas į areštinę.

 Kaukėtas vyras, peilis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Kaukėtas vyras, peilis.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-31 11:48, atnaujinta 2023-12-31 14:16

Kaip pranešė Policijos departamentas, gruodžio 29 d. apie 23 val. 40 min. Vilniuje, Upės g., į klubą užėjo du kaukėti vyrai, kurie grasino darbuotojams.

Policija praneša, kad vienas įtariamasis (gim. 2002 m.) uždarytas į areštinę.

Pirminiais duomenimis, abu kaukėtus grasintojus sulaikė klubo apsaugos darbuotojai po to, kai išsigandusi salės darbuotoja paspaudė pavojaus mygtuką.

Vėliau pareigūnams klubo darbuotojai sakė, kad kaukėti atėjūnai kalbėjo angliškai ir grasino susidorojimu, turėjo peilius.

Kai atvykusiems policijos pareigūnams apsaugos darbuotojai perdavė sulaikytuosius, paaiškėjo, kad tai yra du broliai imigrantai. Policija savo pranešime net neužsimena apie tai, kad įtariamieji yra užsieniečiai. Kurios šalies piliečiai jie yra, kol kas nežinoma. Aišku tik tiek, kad abu aiškiai išreiškė pageidavimą, jog jų šalies ambasada ar konsulinė įstaiga apie sulaikymą nebūtų informuojama.

Policija sulaikytą nepilnametį (gim. 2008 m.) perdavė tėvams, o jo vyresnis brolis (gim. 2002 m.) buvo uždarytas į areštinę.

Po šio incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo