Moksleiviui iš Klaipėdos pareikšti kaltinimai dėl kvaišalų platinimo nepilnamečiams

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – psichotropinės medžiagos platinimo nepilnamečiui – pareikšti pilnametystės nesulaukusiam Klaipėdos gyventojui.

Narkotikai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Narkotikai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Jan 2, 2024, 2:35 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, septyniolikmetis taip pat kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir jų platinimu nepilnamečiui.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų gegužę nepilnametis buvo pristatytas į Klaipėdos vaikų ligoninę, kur medikai jam nustatė apsinuodijimą psichotropinėmis medžiagomis. Dėl šio įvykio teisėsaugos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu buvo gauta duomenų, kad apsinuodijęs paauglys minėtos medžiagos galėjo įsigyti iš septyniolikmečio bylos kaltinamojo.

Surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad jaunuolis neteisėtai disponavo ir narkotine medžiaga – kanapėmis. Turimais duomenimis, kaltinamasis šių metų birželį galėjo parduoti minėtos narkotinės medžiagos kitam nepilnamečiui. Po šio galimai neteisėto sandorio vaikinas buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Moksleiviui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: 261 straipsnį („Narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimas nepilnamečiams“) bei 260 straipsnio („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“) 1 dalį.

Už 261 straipsnį Baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dvylikos metų, o už 260 straipsnio 1 dalį – laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.