Paaiškėjo jaunos Mažeikių gyventojos mirties aplinkybės – kaltinimai dėl nužudymo pareikšti sutuoktiniui

Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje žmonos nužudymu kaltinamas 21-erių Mažeikių gyventojas.

Paaiškėjo jaunos Mažeikių gyventojos mirties aplinkybės – kaltinimai dėl nužudymo pareikšti sutuoktiniui.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Paaiškėjo jaunos Mažeikių gyventojos mirties aplinkybės – kaltinimai dėl nužudymo pareikšti sutuoktiniui.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-01-03 09:51, atnaujinta 2024-01-03 09:54

Praėjusių metų rugpjūčio 4 dieną prie vieno iš Mažeikiuose esančių daugiabučių policijos pareigūnai rado galimai pro langą iškritusią ir ant žemės gulinčią moterį. Pastaroji nuo patirtų sužalojimų po kurio laiko ligoninėje mirė. Dėl šio įvykio Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tyrimo metu buvo aiškinamasi, kaip moteris galėjo iškristi, mat, policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą nebuvo matyti praviro lango. Atliekant tyrimą buvo gauta duomenų, kad įvykio dieną mirusiosios sutuoktinis galėjo prieš ją smurtauti. Manoma, kad sumušta mergina, saugodamasi nuo smurtautojo, užlipo ant 10-ame aukšte esančio buto lauko palangės, o kaltinamasis tyčia uždarė ir užrakino šio lango užraktą, taip neleisdamas sutuoktinei patekti atgal į vidų.

Anksčiau dėl savavaldžiavimo teistam mažeikiškiui pareikšti kaltinimai dėl nužudymo.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas kankindamas ar itin žiauriai nužudė bejėgiškos būklės šeimos narį numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.