Šeštą kartą už tai, kad vairavo girtas, baudžiamam vyrui teismas skyrė metus laisvės atėmimo – į kalėjimą vis tiek nesės

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas teismo baudžiamasis įsakymas, kuriuo anksčiau 8 kartus teistas Kauno rajono gyventojas D.Ž. pripažintas kaltu dėl vairavimo neblaiviam ir vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones.

Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisingumo deivė Temidė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

Jan 3, 2024, 2:15 PM, atnaujinta Jan 3, 2024, 2:29 PM

Nustatyta, kad 2023 m. gegužės 28 d. D.Ž. Kauno rajone, kelyje Vandžiogala-Preišiogalėlė-Jonava, vairavo automobilį „Audi A6“ būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, nes alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas 2,63 promilių girtumas. Taip pat, D.Ž. vengė atlikti teismo skirtą baudžiamojo poveikio priemonę – draudimą naudotis vairuotojo teisėmis penkerius metus, kuri buvo paskirta 2022 m. gruodžio 20 d. Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu.

D.Ž., apklaustas ikiteisminio tyrimo metu, buvo nurodęs, jog automobilį „Audi A6“ buvo nusipirkęs vos prieš dieną (2023 m. gegužės 27 d.) iš jam nepažįstamo asmens ir jo neregistravo. Vyro teigimu, sekančią dieną užvedus automobilį jis pradėjo „dūminti“, dėl ko D.Ž. susierzino ir su kaimynu pradėjo vartoti alkoholį, o automobilį nusprendė parduoti. Iš pradžių teigė, jog surado automobiliui pirkėją, o šis, testuodamas automobilį, jo nesuvaldė, įvažiavo į griovį ir pabėgo, tačiau papildomos paklausos metu D.Ž. tokius parodymus paneigė. Papildomos apklausos metu vyras prisipažino, jog automobilį vairavo pats, nes susipyko su kaimynėmis, kurios jam iškvietė policiją, o jis, nenorėdamas susidurti su pareigūnais, nusprendė išvažiuoti.

Atsižvelgiant į padaryto nusikaltimo pobūdį ir valstybės Baudžiamojo kodekso 68 straipsniu siekiamus tikslus – padidinti saugumą kelyje ir užkirsti kelią neblaiviems vairuotojams dalyvauti eisme, teismas konstatavo, kad kaltinamajam skirtina baudžiamojo poveikio priemonė – uždraudimas naudotis teise vairuoti transporto priemones.

Nustatydamas draudimo naudotis vairuotojo teisėmis terminą, teismas atsižvelgė į tai, kad automobilį kaltinamasis vairavo būdamas sunkaus girtumo laipsnio ir neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones. Be to, nors kaltinamasis prisipažino ir gailėjosi dėl padarytų nusikalstamų veikų, jis šeštą kartą teisiamas už transporto priemonių vairavimą esant neblaiviam ir baustas administracine tvarka.

Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu D.Ž. pripažintas kaltu dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo ir vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones. D.Ž. paskirta subendrinta 60 parų arešto bausmė, o subendrinus su paskutine bausme jam skirta galutinė subendrinta bausmė – 12 mėnesių laisvės atėmimas, jo vykdymą atidedant 3 metų laikotarpiui ir skirta 2 500 eurų bauda.

D.Ž. taip pat įpareigotas tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje, neišeiti iš namų nuo 23 val. iki 6 val. jei tai nesusiję su darbu arba mokymusi, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir per 6 mėnesius sudalyvauti elgesio pataisos programoje. Jam taip pat atimta teisė vairuoti transporto priemones 7 metams ir konfiskuotas automobilis „Audi A6“.

Kaltinamasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per keturiolika dienų nuo šio dokumento nuorašo gavimo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.