​Žiauriai šunį nužudžiusiam senjorui – beveik 2 tūkst. bauda ir draudimas laikyti gyvūnus: vyras kaltę pripažino

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydama Plungės rajone gyvenantį 73 metų vyrą pripažinti kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Prokurorė teismo prašo vyrui skirti beveik 2 000 eurų baudą.

Šunį pražudžiusiam vyrui prašoma skirti vyrui 1 700 eurų baudą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Šunį pražudžiusiam vyrui prašoma skirti vyrui 1 700 eurų baudą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 11:52 AM, atnaujinta Jan 11, 2024, 12:15 PM

Pačioje praėjusių metų pabaigoje, gruodžio 31 d. vidurdienį, Plungės rajono gyventojas savo augintinį, kaip jau buvo įprasta, išvedė pavedžioti. Po pasivaikščiojimo namo vienas grįžęs vyras sukėlė įtarimų savo sutuoktinei. Pastarajai pasiteiravus apie jųdviejų šunį, vyras neatsakė, kur keturkojis dingo. Gyvūno šeimininkė, įtarusi, kad sutuoktinis galėjo su juo susidoroti, pranešė apie tai policijai. Į iškvietimą atvykusiems pareigūnams senjoras prisipažino, jog įdėjo augintinį į maišą su akmeniu ir įmetė į netoliese buvusią daubą su vandeniu.

Asmeniui buvo pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 310 straipsnio („Žiaurus elgesys su gyvūnais“) 1 dalį.

Kadangi vyras kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi, o baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančius kaltinimus, tyrimą kontroliuojanti Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Liudmila Paulienė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Juo teismo prašoma skirti vyrui 1 700 eurų baudą bei baudžiamojo poveikio priemonę – draudimą 3 metus laikyti naminius gyvūnus (šunis, kates) ir užsiimti jų veisimu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.