Lenkijoje sučiuptas pirmasis šiemet kurjeris, iš Lietuvos neteisėtai įvežęs migrantus Indas gabeno savo tautiečius

Lenkijos ir Lietuvos pasienyje Lenkijos pasieniečiai sulaikė pirmą šiemet kurjerį, neteisėtai į šalį įvežusį du migrantus. Paaiškėjo, kad Latvijoje teisę gyventi turintis Indijos pilietis per Lietuvą atvežė du savo tautiečius.

 Patruliuojantys Lenkijos pasieniečiai.<br> Facebook/Straż Graniczna nuotr.
 Patruliuojantys Lenkijos pasieniečiai.<br> Facebook/Straż Graniczna nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 6:04 PM, atnaujinta Jan 16, 2024, 6:37 PM

Kaip pranešė patys Lenkijos pasieniečiai, migrantus nelegaliai gabenusį Indijos pilietį greta Budzisko kontrolei sustabdė Lenkijos pasieniečių patrulis, kai automobilis „Mercedes-Benz“ iš Lietuvos įvažiavo į Lenkiją. Kartu su vairuotoju vyko dar du žmonės.

Kaip nustatė Lenkijos pareigūnai, tranzitu vykstantys automobilio keleiviai neturėjo dokumentų, suteikiančių teisę įvažiuoti į Lenkiją ir būti joje. Kontrolei jie pateikė tik Latvijoje esančio užsieniečių registracijos centro išduotus dokumentus.

Automobilio vairuotojas yra Indijos pilietis. Jis turėjo leidimą gyventi Latvijoje. Vyras sakė, kad keleivius paėmė Latvijoje ir turėjo juos vežti toliau į Vakarų Europą.

Sulaikyti migrantai yra 28 metų ir 32 metų Indijos piliečiai. Jie buvo perduoti Lietuvos pasieniečiams pagal readmisijos procedūrą. Beveik neabejojame, kad lietuviai indus grąžins latviams.

Tuo tarpu migrantus gabenusiam Indijos piliečiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto sienos kirtimo organizavimo. Už tai Lenkijos įstatymai numato iki 8 metų laisvės atėmimo bausmę. 

2023 m. Lenkijos ir Lietuvos pasienyje už pagalbą organizuojant neteisėtą sienos kirtimą buvo sulaikyti 85 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.