Tauragėje nugriaudėjus sprogimui apgadinti buto langai, dėl incidento įtariamas 15-metis

Tauragės policija aiškinasi aplinkybes, kuriomis nugriaudėjus sprogimui apgadinti greta esančio buto langai. Policija dėl įvykio įtaria 15-metį jaunuolį.

 Išdaužtas stiklas, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Išdaužtas stiklas, policija.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2024, 9:08 AM, atnaujinta Jan 18, 2024, 9:40 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, sausio 17 d. apie 11 val. 38 min. Tauragėje, Moksleivių al., namo kieme, sprogus į nenaudojamą metalinį vamzdį patalpintam nenustatytam sprogmeniui, metalinės skeveldros apgadino buto lango stiklus.

Nuostolis – 310 eurų.

Kaip lrytas.lt informavo Tauragės apskrities VPK atstovė Greta Kęsminaitė-Pudžemė, sprogimas nugriaudėjo daugiabučio kieme. Sprogus į vamzdį įkištam sprogmeniui, buvo apgadinti greta esančio buto balkono ir miegamojo langai.

Nors iš karto po įvykio nebuvo žinoma, kad vamzdį susprogdino, ketvirtadienio rytą Tauragės policijos atstovė sakė, kad įtariamasis jau nustatytas. Tai 2008 m. gimęs jaunuolis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.