Atpildo valanda: pasipiktinusį vairuotoją kumščiais puolęs šiaulietis tuštins piniginę

Pats avarinę situaciją sukėlęs, o tuo pasipiktinusį vairuotoją kumščiais paauklėjęs 29 metų Haroldas Andrijauskas dėl laidavimo išvengė baudžiamosios atsakomybės. Tačiau šiauliečiui teks gerokai patuštinti piniginę.

 Prekybos centro kameros užfiksavo vairuotojo smurto protrūkį.<br> lrytas.lt koliažas
 Prekybos centro kameros užfiksavo vairuotojo smurto protrūkį.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-19 23:30

Anksčiau neteistas jaunas vyras įklimpo pernai gegužę, kai iš prekybos centro „Saulės miestas“ teritorijos automobiliu įsuko į A.J.Greimo gatvę. 

Šiauliečio vairuojamas „Mazda RX8“ užlindo prieš pat pagrindine gatve važiavusį automobilį „Honda Civic“, tad pastarojo vairuotojui teko staiga stabdyti. Pyktelėjęs dėl avarinės situacijos, vairuotojas spūstelėjo garso signalą, o tai sukėlė kaltininko įtūžį.

„Mazda“ vairuotojas iš pradžių per langą iškišo ranką ir parodė didįjį pirštą, o po akimirkos spūstelėjo stabdžius ir iššoko iš mašinos. H.Andrijauskas prišoko prie iš paskos važiavusio ir priverstinai sustojusio automobilio, atplėšė dureles ir mažiausiai 9 kartus smogė vairuotojui. Paskutinius įniršio lašus chuliganas išliejo spirdamas į automobilio sparną.

Nors „Mazda“ automobilis nuvažiavo, įtariamąjį surasti nebuvo sudėtinga, nes visą sceną įamžino prekybos centro kameros. Namuose surastas H.Andrijauskas neneigė, kad įvyko konfliktas, bet savo kaltę bandė menkinti.

Šiaulietis laikėsi versijos esą „Honda“ vairuotojas labai ilgai ir įkyriai maigė garso signalą, todėl jam ir sukilo pyktis. Pasak H.Andrijausko, galėjo prisidėti ir tai, kad laikant vairuotojo egzaminą dėl tokio signalizuotojo jis patyrė nesėkmę.

Šiauliečiui antrino ir jo sugyventinė, kurią jis tądien pasiėmė po darbo. Bet kitų liudytojų parodymai sugriovė gynybinę versiją apie neva piktybiškai ilgai naudotą garso signalą. 

Už chuliganišką išpuolį grėsė viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų. H.Andrijauską išgelbėjo Airijoje gyvenanti jo vaikystės draugė, kuri pasiryžo tapti laiduotoja.

Nukentėjusysis, kuriam smurtautojas sužalojo veidą, kaklą ir ranką, sakė negalėjęs apsiginti ar išvengti smūgių, nes buvo prisisegęs saugos diržu. Be to, šiaulietį vargino judėjimą riboję stuburo išvaržos skausmai.

Nukentėjusysis patirtą neturtinę žalą buvo įvertinęs 5 tūkstančiais eurų, o teisiamasis siūlė sumokėti 10 kartų mažesnę sumą. Bylą išnagrinėjęs teisėjas Martynas Galvičius nusprendė, kad neturtinei žalai atlyginti pakaks 1500 eurų kompensacijos.

Be to, iš H.Andrijausko priteistos 540 eurų nukentėjusiojo teisinės išlaidos, beveik 820 eurų išlaidos apgadintam automobiliui remontuoti, 85 eurų honoraras mašiną vertinusiam ekspertui. Ligonių kasai 112 eurų pervedęs šiaulietis dar privalės sumokėti 1500 eurų į nuo nusikaltimų nukentėjusių asmenų fondą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.