Sprendimą Marijano Taraškevičiaus nusikalstamos gaujos byloje teismas skelbs po dviejų mėnesių

Lietuvos apeliacinis teismas baigė nagrinėti didelės apimties itin sudėtingą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo, vadovavimo ir dalyvavimo jo veikloje, cigarečių kontrabandos ir neteisėto disponavimo jomis, korupcinio pobūdžio bei kitų nusikalstamų veikų buvo pareikšti 32 asmenims, ir sprendimą planuoja paskelbti 2024 m. kovo 27 d.

Lietuvos apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Lietuvos apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos apeliacinis teismas

Jan 23, 2024, 1:48 PM

Išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje buvo paduota 20 apeliacinių skundų (prokuroro, nuteistųjų ir jų gynėjų), kuriais prašoma kai kuriuos nuteistuosius išteisinti dėl visų, kai kuriuos – dėl dalies veikų, taip pat prašoma dėl dalies veikų bylą nutraukti, suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminui. Kai kuriuose skunduose keliami klausimai ir dėl paskirtų bausmių, turto konfiskavimo, civilinio ieškinio ir kt. Prokuratūros skundu, be kita ko, prašoma nuteisti asmenis, kuriems dėl visų kaltinimų byla nutraukta, suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminui.

Atsižvelgus į šios baudžiamosios bylos apimtį (246 tomai, skundžiamas nuosprendis yra 1 068 lapų), gautų skundų skaičių ir juose keliamus įvairius bei sudėtingus klausimus, byla Apeliaciniame teisme pripažinta pirmo lygio greičiau nagrinėtina byla.

Kad byla būtų išnagrinėta kuo operatyviau, 2022 m. spalį buvo suderintas teismo posėdžių grafikas. Byla pradėta nagrinėti 2023 m. sausio pradžioje, joje įvyko 15 teismo posėdžių. Baigtą nagrinėti bylą sudaro jau 251 tomas.

Apeliaciniame teisme šiuo metu nagrinėjamos dar keturios pirmo lygio greičiau nagrinėtinos baudžiamosios bylos: „Naftos grupės“ turto pasisavinimo ir legalizavimo; vadinamoji „Kamuolinių“; už korupcinius nusikaltimus nuteistų buvusio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko bei Lietuvos Aukščiausiojo Teismo grąžinta nagrinėti iš naujo buvusio advokato Aivaro Surblio bylos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.