Trys lietuviai vogti viskio ir maisto važiavo į Suvalkus – sučiupo ne tarnyboje buvę lenkų kriminalistai

Lenkijoje sulaikyti trys Lietuvos piliečiai, iš parduotuvių vogę alkoholinius gėrimus ir maistą. Lietuvius sučiupo ne tarnybos metu parduotuvėje apsilankę Suvalkų kriminalistai, kurie įtariamuosius atpažino, nes buvo matę vagysčių įrašus, kuriuose vyrai aiškiai nufilmuoti. Dabar lietuviams gresia iki penkių metų lenkiško kalėjimo.

 Sulaikytas lietuvis.<br> Stop kadras iš Lenkijos policijos filmuotos medžiagos
 Sulaikytas lietuvis.<br> Stop kadras iš Lenkijos policijos filmuotos medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-29 16:40

Kaip informuoja Suvalkų (Lenkijos miestas, esantis vos už 25 km nuo Lietuvos sienos) policija, areštinėje atsidūrė 52 metų vyras ir du trisdešimtmečiai. Jiems taip pat jau pateikti įtarimai dėl vagysčių.

Pirminiais duomenimis, trys lietuviai Suvalkų parduotuvėse vagiliavo pastarąsias dvi savaites. Policija nuolat gaudavo pranešimų, kad parduotuvės dingsta alkoholiniai gėrimai (dažniausiai viskis) ir maisto produktai. Bendras nukentėjusiųjų nuostolis siekia 8 tūkst. zlotų (apie 1 828 eurus).

Tyrimo ėmėsi vietos kriminalistai, kurie greitai nustatė, kad vagystes vykdo trys vyrai, važinėjantis juodu automobiliu „Toyota“ su lietuviškais numeriais. 

Vagystės buvo užfiksuotos parduotuvių vaizdo kameromis. Vaizdo įrašuose matyti įtariamieji, kurie nuo lentynių susirenka prekes (dažniausiai alkoholį), o vėliau iš parduotuvės išeina nesusimokėję.

Ketvirtadienio vakarą vienoje iš miesto parduotuvių apsilankė su šia byla dirbantys vietos kriminalistai. Tuo metu jie buvo ne tarnyboje.

Pareigūnai parduotuvėje pastebėjo du vyrus, užfiksuotus vagysčių vietose vaizdo kameromis. Kadangi kriminalistai šiuos vaizdo įrašus buvo gerai išstudijavę, jie abu vyrus nedvejodami sulaikė ir iškvietė patruliuojančius policininkus.

Perdavę sulaikytuosius atvykusiems patruliams, kriminalistai parduotuvės aikštelėje pastebėjo juodą automobilį „Toyota“ su lietuviškais numeriais. Prie jo vairo sėdėjęs vyras iš karto buvo sulaikytas. 

Įtariamiesiems buvo pateikti įtariamai dėl vagysčių, jiems gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.