Vieno iš šešių savo ginklų neberadęs šiaulietis pareiškė jį galėjęs pamesti per medžioklę

Dėl vairavimo girtam pernai problemų turėjęs šiaulietis (gim. 1984 m.) jų neatsikratė ir šiemet – vyras buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už šaunamojo ginklo laikymo, nešiojimo ar gabenimo taisyklių pažeidimo.

Jam priklausančio pistoleto neberadęs šiaulietis pareiškė jį galėjęs pamesti pr medžioklę. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Jam priklausančio pistoleto neberadęs šiaulietis pareiškė jį galėjęs pamesti pr medžioklę. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-31 14:13

Abi problemos šiauliečiui kilo dėl to paties – atsakomybės stokos.

Pernai rugsėjo 22 dieną policijos pareigūnai Šiaulių rajone, Papelkių kaime, sustabdė minėto vyro vairuojamą automobilį. Policininkams kilo įtarimų, kad vairuotojas yra neblaivus. Šis spėjimas pasitvirtino – vairuotojui buvo nustatytas lengvas (0,74 prom.) girtumo laipsnis.

Negana to, neblaivaus šiauliečio automobilyje pareigūnai rado jam legaliai priklausantį šautuvą, kurio vyras būdamas neblaivus negalėjo vežtis su savimi.

Už vairavimą girtam šiaulietis buvo nubaustas 800 eurų baudą su teisės vairuoti atėmimu pusmečiui, o už ginklo laikymo taisyklių pažeidimą buvo nuspręsta atimti leidimą turėti ginklų.

Sprendimui įsiteisėjus šiaulietis pareigūnams atidavė tik penkis iš šešių turėtų ginklų.

Vyras pareiškė, kad jam priklausantį revolverį „Holek 261“ jis galėjo prarasti dar pernai gruodžio 30 dieną per tądien Kelmės rajone, Vainagių miške, vykusią medžioklę.

Šį pasiaiškinimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šaunamojo ginklo laikymo, nešiojimo ar gabenimo taisyklių pažeidimo.

Už tokį baudžiamąjį nusižengimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.