Greta Vilniaus esančiame Raišių kaime įsisuko vagys – nukentėjusiųjų nuostoliai skaičiuojami tūkstančiais

Vilniaus policija ieško nusikaltėlių, įvykdžių kelias vagystes greta Vilniaus esančiame Raišių kaime. Nuo vagių nukentėję žmonės savo nuostolius vertina tūkstančiais eurų.

Išlaužta spyna.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Išlaužta spyna.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 10:10 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, sausio 31 d. Vilniaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad nuo sausio 26 d. maždaug 17 val. iki sausio 31 d. maždaug 10 val. Vilniaus r., Zujūnų seniūnijoje, Raišių kaime, iš sandėliuko, išlaužus durų spynos kilpą, pavogtos trys varinio kabelio ritės, vasarinės padangoss su lietais diskais, apie 30 metrų elektros kabelio.

Nuostolis – 2 250 eurų.

Tą pačią dieną policijoje gautas dar vienas pranešimas, kad nuo sausio 27 d. maždaug 17 val. iki sausio 31 d. maždaug 10 val. tame pačiame Raišių kaime, iš namo, išlaužus langą, buvo pavogtas benzininis pjūklas „Stihl“, elektrinis pjūklas „Makita“, šakų pjūklas „Parkside“, iš garažo, nupjovus spyną, – elektrinis kultivatorius „Parkside“, benzininis kultivatorius, vasarinės padangos su lietais diskais, trimeris „Hitachi“, benzininė žoliapjovė „Makita“, iš sandėliuko, išlaužus duris, – įvairūs statybiniai įrankiai.

Nuostolis – 3 580 eurų.

Abiem atvejais pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją arba pagrobė didelės vertės svetimą turtą, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.