Po atvažiuojančiu mokykliniu autobusiuku Lentvaryje paslydusi krito 6-metė – mergaitei lūžo koja

Trakų rajono policija aiškinasi aplinkybes incidento, kuomet mokyklinis autobusiukas galėjo kliudyti 6 metų mergaitę, kuri paslydusi krito ant gatvės. Policija surinko įvykio medžiagą, tačiau ikiteisminis tyrimas iki ketvirtadienio vakaro nebuvo pradėtas.

 Policija ir mokyklinis autobusiukas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Policija ir mokyklinis autobusiukas.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 3:13 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 8:17 AM

Pranešimas apie incidentą Lentvaryje ketvirtadienį gautas apie 14 val. 34 min. Pranešimas neskambėjo labai grėsmingai. Pareigūnams paskambinęs vyras sakė, kad Mokyklos g. mokykliniam autobusiukui artėjant prie čia esančios mokyklos vaikai susistumdė ir viena 10-metė mergaitė krito kone po ratais.

Pasak pirminio pranešimo, mokyklinis autobusiukas spėjo sustoti ir mergaitės nekliudė.

Nepaisant to, kad pranešėjas teigė, jog autobusiukas vaiko nekliudė, į įvykio vietą apžiūrėti mergaitės nuskubėjo greitosios pagalbos medikai.

Ten pat nuvažiavo ir policijos patruliai. Jiems atvykus, greitosios pagalbos medikai jau apžiūrinėjo mergaitę.

Paaiškėjo, kad iš tiesų įvykio aplinkybės yra kiek kitokios, nei buvo nurodyta pirminiame pranešime. Mokyklinį autobusiuką „Iveco“ vairavęs vyras (gim. 1958 m.) pareigūnams pasakojo, kad jam sustojus prie mokyklos, išgirdo kaip čia buvę vaikai pradėjo rėkti.

Vyras išlipo iš autobusiuko ir pamatė ant gatvės gulinčią mergaitę. Ar autobusiukas vaiką pervažiavo, vairuotojas negalėjo pasakyti, vienareikšmiškai to negalėjo patvirtinti ir greta buvę kiti vaikai. 

Paaiškėjo, kad pirminiame pranešime netiksliai buvo nurodytas ir mergaitės amžius. Iš tiesų ji yra gimusi 2017 m. 

Greitosios pagalbos medikai 6-metę nuvežė į ligoninę, kartu ten pat nuvyko ir jos mama. Ligoninėje medikai vaikui nustatė kojos lūžį.

Pareigūnai surinko įvykio medžiagą, kurioje nurodoma, kad artėdamas prie stotelės, kurioje buvo vaikų, mokyklinio autobusiuko vairuotojas nebuvo iki galo atidus ir nepastebėjo, kaip paslydusi krito mergaitė, kurią mikroautobusas kliudė.

Ikiteisminis tyrimas iki ketvirtadienio vakaro dar nebuvo pradėtas.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.