Elektroninėms cigaretėms skirtais svaigalais prekiavęs Kelmės rajono gyventojas stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Kerys teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei neteisėtu jų platinimu pilnamečiams bei nepilnamečiui kaltinamas 21-erių Kelmės rajono gyventojas.

Psichotropinių medžiagų, kurios galėjo būti pilamos į elektronines cigaretes, pardavėjas stos prieš teismą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Psichotropinių medžiagų, kurios galėjo būti pilamos į elektronines cigaretes, pardavėjas stos prieš teismą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 8:37 AM

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato Veiklos skyrius. Tyrimas pradėtas praėjusių metų balandį, kai policijos pareigūnams patruliuojant Kelmės mieste pastebėtas automobilis, apgadintu priekiniu bamperiu, todėl nuspręstą jį sustabdyti patikrinti. Bendraujant su vairuotoju, automobilio salone pastebėtas maišelis su 8 plastikiniais buteliukais, pripildytais skysčio. Kaip ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, juose rasta psichotropinės medžiagos sintetinio kanabinoido.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis nuo 2022 metų rugpjūčio iki 2023 balandžio pardavinėjo kitiems vaikinams psichotropinę medžiagą, kuri galėjo būti pilama į elektronines cigaretes. Surinkta duomenų, jog kaltinamas vyras ne mažiau kaip 71 kartą pardavė šios medžiagos 7 asmenims ir 3 kartus nepilnamečiui moksleiviui.

Prokuroro, vadovavusio šiam ikiteisminiam tyrimui, teigimu, labai svarbus mūsų, kaip tėvų, mokytojų, draugų, artimųjų elgesys pastebint galimą psichotropinių medžiagų vartojimą: „Pastebėtas bet koks įtartinas, neadekvatus jaunuolių elgesys gali būti ženklas, kad asmuo vartoja neleistinas ir kenksmingas medžiagas organizmui. Jų lengvai neužuosi, todėl labai svarbus suaugusiojo ir vaiko ryšys, bendravimas, būtina kalbėti apie svaigalų žalą ir daromą poveikį.“

Baudžiamasis kodeksas tam, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino narkotines ar psichotropines medžiagas ir tam, kas platino šias medžiagas nepilnamečiams numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.