Klaipėdos teismas kvaišalus automobiliu gabenusiam pavojingam recidyvistui skyrė 12 metų nelaisvės

Klaipėdos apygardos teisme apkaltinamąjį nuosprendį išgirdo 53 metų recidyvistas iš Klaipėdos. Vasario 1 dieną teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu klaipėdiečiui už kvaišalų platinimą skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-02-02 15:01

Tyrimas šioje baudžiamojoje byloje buvo pradėtas pernai gegužę, kai Klaipėdos teisėsaugininkai sustabdė „Mercedes Benz“ automobilį ir jo patikrinimo metu rado labai didelį kiekį – beveik 250 gramų – amfetamino. Paaiškėjo, kad minėtą transporto priemonę vairavo anksčiau dėl disponavimo kvaišalais ir jų kontrabandos laisvės atėmimo bausme ilgiau nei dešimčiai metų nuteistas 53 m. klaipėdietis.

Tąkart buvo atlikta krata ir vyro gyvenamojoje vietoje, kurioje buvo rastos svarstyklės su ant jų išlikusiais metadono ir kokaino pėdsakais.

Tyrimui vadovavęs prokuroras vyrui pareiškė kaltinimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Bylą nagrinėjant teisme kaltinamasis savo kaltę atkakliai neigė ir bandė įtikinti teismą, kad nesuprato, ką gabeno automobiliu. Teisiamojo tvirtinimu, jis manė, kad gabeno ne narkotikus, o jiems praskiesti skirtą medžiagą. Manydamas, kad yra nepagrįstai apkaltintas, teisiamasis prieš paskelbiant teismo nuosprendį buvo paskelbęs bado akciją.

Teismas nepatikėjo kaltinamojo teisme iškeltomis versijomis, laikydamas jas naiviomis ir neįtikinamomis. Teismo taip pat nepaveikė vyro paskelbta bado akcija. Klaipėdos apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu klaipėdiečiui už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu kvaišalų skirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė, jis pripažintas pavojingu recidyvistu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.