Į virtualius sukčių spąstus įkliuvo vilnietis ir klaipėdietė

Patiklumas brangiai kainuoja. Tuo įsitikino vilnietis ir klaipėdietė, kurie pakliuvo į sukčių pinkles ir prarado banko sąskaitoje laikytas santaupas.

SMS atsiuntę sukčiai įtikino panaudoti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis, o tada ištuštino banko sąskaitą. <br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
SMS atsiuntę sukčiai įtikino panaudoti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis, o tada ištuštino banko sąskaitą. <br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2024, 8:41 AM, atnaujinta Feb 3, 2024, 10:16 AM

Penktadienio vakarą sostinės gyventojas gavo SMS žinutę su aktyvia nuoroda. Ne vienerius metus skelbiama, kad tai – sukčių dažnai naudojama schema, bet žinia patikėjęs vyriškis suvedė elektroninės bankininkystės duomenis.

Aferistai netruko ištuštinti sąskaitą – susišlavė 3450 eurų.

Penktadienio vakarą į uostamiesčio pareigūnus kreipėsi lygiai tokiu pačiu būdu nuo internetinių sukčių nukentėjusi klaipėdietė.

Moteris apie 20 val. gavo SMS žinutę su aktyvia nuoroda. Nieko blogo nepagalvojusi klaipėdietė paspaudė nuorodą ir suvedė bankininkystės kodus.

Moters patiklumo kaina – iš sąskaitos išgaravę 3960 eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.