Vilniaus apskrityje – girtų vairuotojų spiečius

Tradiciškai savaitgaliais ir švenčių dienomis rengiami policijos reidai neatgraso vairuotojų nuo vairavimo apsisvaiginus. Šeštadienį Vilniaus apskrityje sučiupti 4, Kauno - 3, Marijampolės ir Tauragės – po 2, Šiaulių, Telšių, Klaipėdos – po vieną girtą vairuotoją.

Policija nuolat rengia reidus, bet girtų vairuotojų tai neatgraso.<br>V.Skaraičio nuotr.
Policija nuolat rengia reidus, bet girtų vairuotojų tai neatgraso.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 10:09 AM, atnaujinta Feb 4, 2024, 11:21 AM

Savaitgalio rekordininkas pričiuptas Vilniaus rajono Aukštuolės kaime. Šeštadienį apie 19.30 val. pareigūnai sustabdė automobilį „Ford Focus“, kurį vairavo 44 metų vyriškis. 

Patikra alkoholio matuokliu parodė, kad vairuotojo organizme yra net 4,16 promilės alkoholio. Girtumas sunkiu laikomas, kai viršijama 2,5 promilės riba. 

Nedaug atsiliko Medininkų kaime 9 val. ryto nuo kelio nuvažiavusio „Ford“ vairuotojas – 43 metų vyriškis „įpūtė“ 3,53 promilės.

18.20 val. Ukmergėje gatvėje neišsitekusio automobilio „Mazda 6” vairuotojas buvo apsvaigęs kiek mažiau. 56 metų vyriškiui irgi nustatytas sunkus girtumas (3,31 promilės).

Naktį į šeštadienį Šalčininkų rajono Didžiųjų Baušių kaime sustabdytą „Volvo S60” vairavusi 38 metų moteris „įpūtė“ 2,75 promilės.

Tarp rekordininkų įsiterpė ir Vilkaviškio rajono Pilviškių miestelio gyventojas, kuris šeštadienio rytą neišsilaikė ant elektrinio paspirtuko. Apie 9.30 val. šis 29 metų vyriškis krito ir smarkiai susižalojo. Alkoholio matuoklis parodė, kad nelaimėlis yra smarkiai girtas (3,82 promilės).  

Susižalojęs paspirtukininkas nugabentas į ligoninę.

Vairuotojai, kurių girtumas siekė vidutinį ir daugiau, ne tik praras teisę vairuoti ir mokės baudą, bet ir turės atsisveikinti su transporto priemone arba privalės sumokėti jos vertę siekiančią sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.