Du užsieniečiai atsidūrė Vilniaus pareigūnų akiratyje: uzbekas siunčiamas namo, kirgizui gresia baudžiamoji atsakomybė

Lietuvoje užsibuvęs uzbekas perduotas pasieniečiams, kirgizui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

 Lietuvos viza, vairuotojo pažymėjimo klastotė.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Lietuvos viza, vairuotojo pažymėjimo klastotė.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Vairuotojo pažymėjimo klastotė.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Vairuotojo pažymėjimo klastotė.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Pasibaigusi Lietuvos viza.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Pasibaigusi Lietuvos viza.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vilniaus apskrities VPK

Feb 5, 2024, 5:51 PM

Vasario 3 d. apie 15 val. 30 min. Vilniuje, Justiniškių g., patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Toyota“, vairuojamas Uzbekistano piliečio (gim. 1997 m.).

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnams paprašius pateikti dokumentus, dvidešimt šešerių metų amžiaus vyras paaiškino, kad turi tik pasą, nes kiti jo dokumentai pavogti. Patikrinus pasą, paaiškėjo, kad pasibaigęs jo vizos galiojimo laikas.

Paprašius pateikti leidimą laikinai gyventi ar kitą dokumentą, kuris pagrįstų jo teisėtą buvimą Šengeno erdvėje, vyras patikino, kad laikiną leidimą gyventi iš jo pavogė, bet turi šio leidimo nuotrauką. Policijos pareigūnai įtarė, kad leidimas laikinai gyventi gali būti panaikintas, todėl Uzbekistano pilietis buvo pristatytas į Vilniaus oro uosto užkardą – pasieniečiai patvirtino policijos pareigūnų įtarimus – vyrui leidimas laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje yra panaikintas.

Vasario 4 d. apie 22 val. 45 min. Jogailos g. sustabdytas „Toyota Prius“, vairuojamasKirgizijos piliečio (gim. 2002 m.).

Dvidešimt vienerių metų amžiaus vyras policijos pareigūnams pateikė vairuotojo pažymėjimą, išduotą jo šalyje. Užsieniečio pateiktas dokumentas sukėlė įtarimų – mikrotekstas ir optiškai kintantis rašalas nekeitė spalvos, nes buvo užklijuotas blizgiu popieriumi. Ar tai yra klastotė, policijos pareigūnai kreipėsi į savo kolegas pasieniečius – Vilniaus oro uosto užkardos specialistai patvirtino, kad vairuotojo pažymėjimas yra suklastotas, neturi apsaugos priemonių ir net neatitinka vairuotojo pažymėjimo standarto.

Kirgizijos piliečiui teko pripažinti, kad vairuotojo pažymėjimą įsigijo už 100 eurų Kirgizijoje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.