Kauno apylinkės teismas nagrinės bylą dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sužalota pėsčioji

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus nagrinėjama byla, kurioje R. U. kaltinamas dėl eismo įvykio sukėlimo, kurio metu pėščioji patyrė nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Kauno apylinkės teismas atvers avarijos bylą. <br>R.Vilkelio nuotr.
Kauno apylinkės teismas atvers avarijos bylą. <br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-05 13:58, atnaujinta 2024-02-05 14:01

Kaltinamojo akto duomenimis, 2023 m. rugpjūčio 23 d. Kauno rajone R. U. vairavo automobilį „Volvo XC60“ būdamas neblaivus ir nesuvaldęs transporto priemonės partrenkė pėsčiają, kuriai vėliau dėl šio eismo įvykio buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Kauno apylinkės teisme buvo gauta byla su kaltinamuoju aktu, kurioje R. U. buvo kaltinamas pagal vieną Baudžiamojo kodekso straipsnį – dėl transporto priemonės vairavimo būnant neblaiviam (BK 2811 str. 1 d.), tačiau kai buvo gauta išvada dėl įvykio metu galimai sužalotos nukentėjusiosios, teisme buvo gauta dar viena byla su kaltinamuoju aktu. Šioje byloje asmuo kaltinamas, jog būdamas neblaivus sukėlė eismo įvykį, kurio metu buvo sužalota nukentėjusioji (BK 281 str. 2 d.).

Kadangi abiejose bylose R. U. kaltinamas nusikalstamų veikų padarymu analogiškais veiksmais, 2024 m. sausio 29 d. Kauno apylinkės teisme priimta nutartis šias baudžiamąsias bylas sujungti į vieną.

Pirmojo teisiamojo posėdžio metu, kuris vyko 2023 m. lapkričio 27 d., buvo pagarsintas kaltinamasis aktas anksčiau teisme gautoje byloje, apklaustas kaltinamasis. Jis savo kaltę pripažino, gailėjosi, prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Artimiausias šios bylos teisiamasis posėdis numatytas š. m. vasario 6 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.