Netikras vairuotojo pažymėjimas sumaišė ruso kelionės planus

Pasieniečiai demaskavo į Lietuvą atvykusį Rusijos pilietį, kuris pateikė, kaip įtariama, netikrą, neva jam išduotą, Kazachstano vairuotojo pažymėjimą. Užsienietis buvo sulaikytas, o vėliau – suimtas vienam mėnesiui.

 Antrankiai.<br> VSAT nuotr.
 Antrankiai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 6, 2024, 11:46 AM

Penktadienio vakare tarnybą vykdę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai ties Medininkų kaimu (Vilniaus r.), netoli valstybės sienos, esančioje degalinėje patikrino ten stovėjusį automobilį „Haval Dargo“. Visureigyje kazachiškais valstybinio numerio ženklais sėdėjo du vyrai, jaunesnis, 26-erių Rusijos pilietis, – prie vairo.

Vairuotojas pasieniečiams pateikė galiojantį Rusijos pasą, kuriame buvo Italijos viza, o papildomai – vairuotojo pažymėjimą, neva jam išduotą Kazachstane. Būtent šis dokumentas VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, kad gali būti padirbtas.

Tiriant pateiktą dokumentą, nustatyta, kad jis pagamintas ne iš polikarbonato, o greičiausiai iš plastiko, apsauginis tinklelis, neįskaitomas mikrotekstas, dokumento numeris, jo rekvizitai ir jų užpildymas – atlikti rašaliniu spausdintuvu, nėra UV apsaugų. Šie aptikti požymiai leido padaryti tikėtiną prielaidą, kad ruso turimas vairuotojo pažymėjimas – klastotė.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už vairavimą neturint tokios teisės Rusijos pilietis nubaustas 300 eurų bauda, taip pat jam šešiems mėnesiams atimta specialioji teisė vairuoti transporto priemones. Po apklausos sulaikytajam skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

Automobilis „Haval Dargo“ perduotas kartu su vairuotoju vykusiam jo tėvui, kuris tęsė kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.