Narkotikų platintojai ir jų pirkėjai Klaipėdoje išgirdo griežtą teismo verdiktą

Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo dėl veikų, susijusių su neteisėtu kvaišalų disponavimu, nuteisti keturi 22–31 m. Žemaitijoje gyvenantys vyrai.

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį kvaišalų prekeiviams.<br> Lrytas.lt nuotr. 
Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį kvaišalų prekeiviams.<br> Lrytas.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2024, 10:11 AM

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, 31-erių K. K. iki pernai sausio savo namuose Klaipėdoje turėjo nemenkas narkotinių ir psichotropinių medžiagų atsargas, kurios buvo skirtos platinimui. Vyro bute teisėsaugininkai rado beveik tris kilogramus miltelių, kurių sudėtyje buvo labai didelis kiekis narkotinės medžiagos kokaino, beveik penkis kilogramus miltelių, su psichotropine medžiaga amfetaminu, bei puskilogramį MDMA tablečių. Nustatyta, kad K. K. kvaišalų „užsakymus“ gaudavo per šifruoto ryšio programėlę ir taip juos platindavo kitiems.

Konstatuota, kad dalį laikomų kvaišalų – 250 vnt. MDMA tablečių – K. K. pardavė A. S., o tuoj po sandorio jis minėtas tabletes pardavė A. L. Pastarasis ketino tęsti šią kvaišalų platinimo grandinę, tačiau buvo sulaikytas policijos pareigūnų. A. L. namuose pareigūnai atliko kratą, kurios metu taip pat rado laikomos narkotinės medžiagos – kokaino, beveik šimtą gramų kanapių ir psichotropinės medžiagos delta-9-tetrahidroknabinolio. Bylos duomenimis, A. L. dalį kokaino pardavė ketvirtajam bylos nuteistajam K. Č.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs šią uostamiesčio pareigūnų išaiškintą bylą, konstatavo, kad visi keturi teisiamieji kalti dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų. K. K. paskirta dešimties metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Į nelaisvę aštuoneriems metams ir šešiems mėnesiams pasiųstas ir A. L. Teismas A. S. ir K. Č. skyrė pinigines baudas, atitinkamai 10 000 eurų ir 2750 eurų.

Teisėjai pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro siūlomam išplėstinio turto konfiskavimui. Iš nuteistojo K. K. konfiskuoti 26 000 eurų, kuriuos jis įgijo iš prekybos narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.