Šiaulių ir Telšių apskrityse per parą – net 5 ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų

Per praėjusią parą Šiaulių ir Telšių apskričių aptarnaujamose teritorijose – net 5 ikiteisminiai tyrimai, susiję su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis. Per visą pastarąją savaitę analogiškų nusikalstamų veikų iš viso užregistruota 9. Šešis ikiteisminius tyrimus pradėjo Šiaulių apskrities policijos pareigūnai (5 – Šiauliuose ir 1 – Pakruojo rajone) ir tris – Telšių (visi trys – Akmenės rajone).

 Narkotikai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Narkotikai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Narkotikai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Narkotikai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Narkotikai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Narkotikai.<br> Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Šiauliš apskrities VPK

2024-02-09 14:04

Narkotines ir psichotropines medžiagas pareigūnai traukė iš automobilių slaptaviečių, jų buvo rasta gyvenamosiose vietose, kiti net apatinėse kelnaitėse bandė jas slėpti. Kvaišalų rasta įvairiausių – ir augalinės kilmės, ir sintetinių. Tarp sulaikytųjų – ne tik lietuviai.

Štai vasario 8 d. Šiauliuose, Kražių g., su dviem plastmasiniais paketukais, įtariama, augalinės kilmės narkotinių medžiagų sulaikytas 27 metų Tadžikistano pilietis, o Akmenės rajone tą pačią dieną sustabdytame patikrinti sunkvežimyje su Lenkijos valstybiniais numeriais rasta ne tik, įtariama, narkotinių medžiagų, bet ir jų smulkintuvas. Abu užsieniečiai atsidūrė areštinėje.

Kai kurie sulaikytųjų kvaišalus turėjo ne tik savo reikmėms. Štai Pakruojyje užfiksuotas atvejis, kaip 20-metis vaikinas pardavė narkotinių medžiagų nepilnamečiui.

Pardavėjas atsidūrė areštinėje. Baudžiamasis kodeksas už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dvylikos metų.

Net Šiauliuose esančiame Lietuvos pašto skyriuje buvo rasta psichotropinių medžiagų. Tikrinant siuntas, vienoje jų aptiktas užspaudžiamas plastikinis paketas su 5 lapeliais tablečių „Xanax“. Panašaus pobūdžio siuntos yra draudžiamos Lietuvos Respublikos įstatymų, todėl siuntėjui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.