Šūvis bičiuliui į galvą iš neteisėtai laikomo ginklo panevėžietį atvedė į teisiamųjų suolą

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 37 metų panevėžietis kaltinamas sunkiu sveikatos sutrikdymu ir neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis.

Jaunuoliui buvo šauta į galvą. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Jaunuoliui buvo šauta į galvą. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 10:24 AM, atnaujinta Feb 9, 2024, 10:25 AM

Praėjusių metų rugpjūtį į Respublikinę Panevėžio ligoninę iš miesto pramoninio rajono atvežtas jaunuolis su šautine žaizda galvoje. Sužeistasis buvo operuojamas, jam nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas. Ekspertai konstatavo, kad buvo iškilęs realus pavojus jaunuolio gyvybei.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas, o atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Iškart po įvykio policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį – kartu buvusį jaunuolio bičiulį. Buvo surastas ir ginklas – 9 mm kalibro dujinis pistoletas bei 11 šovinių su guminėmis kulkomis. Leidimo jiems laikyti panevėžietis neturėjo.

Kaip sunkinančias aplinkybes kaltinamąjį aktą surašęs prokuroras inkriminavo tai, kad minėtas asmuo yra pripažintas recidyvistu, o nusikalstamas veikas padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą iki 10 metų. Tam, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.