Maisto išvežiotoją Kaune užpuolęs nepilnametis išgirdo nuosprendį

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje neblaivus nepilnametis, užpuolęs maisto kurjerį, pripažintas kaltu dėl plėšimo. Asmuo, įžūliai apiplėšęs kurjerį, turės atlyginti daugiau kaip 40 kartų didesnę žalą, nei pagrobto maisto vertė.

Kauno apylinkės teismas nepilnametį pripažino kaltu dėl plėšimo.<br>R.Vilkelio asociatyvi nuotr.
Kauno apylinkės teismas nepilnametį pripažino kaltu dėl plėšimo.<br>R.Vilkelio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 10:03 AM, atnaujinta Feb 13, 2024, 10:04 AM

Nustatyta, jog 2022 m. gruodžio 10 d. neblaivus ir agresyviai nusiteikęs nepilnametis asmuo, žinodamas, kad už gautas prekes atsiskaityti neketina, per mobiliąją programėlę užsisakė maisto ir nurodė, kad atsiskaitys grynaisiais pinigais. Įrodyta, jog maisto kurjeriui pristačius maždaug 32 eurų vertės užsakymą, nepilnametis jį išplėšė iš rankų, o tada, kurjeriui grasindamas peiliu, reikalavo atiduoti jo turimus pinigus ir jam trenkė. Kaltinamasis teisme dėl padarytos nusikalstamos veikos prisipažino, tačiau teigė, kad visų įvykio aplinkybių nelabai prisimena, nes buvo neblaivus.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad asmuo anksčiau baustas administracine tvarka ir pažymėjo, kad sprendžiant klausimą dėl baudžiamosios atsakomybės priemonių parinkimo nepilnamečiui, prioritetas turi būti teikiamas nepilnamečio pataisymui, neizoliuojant jo nuo visuomenės, t. y. paskiriant auklėjamojo poveikio priemones, kontroliuojant nepilnamečio elgesį, sulaikant jį nuo naujų nusikalstamų veikų padarymo bei palaipsniui prisipratinant jį prie normalaus (visuomenei priimtino) gyvenimo būdo, tokiu būdu prisidedant prie jo pilnavertės asmenybės ugdymo.

2024 m. vasario 12 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu asmuo pripažintas kaltu dėl plėšimo (Baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.), jam paskirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 12 mėnesių laikotarpiui. Jam taip pat paskirta auklėjamojo poveikio priemonė – elgesio apribojimas 8 mėnesiams, įpareigojant šiuo laikotarpiu mokytis, dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, būti namuose nuo 23.00 val. iki 6.00 val., išskyrus atvejus, kai tai susiję su mokslu, darbu arba sveikata ir viso laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Byloje taip pat tenkintas nukentėjusiojo civilinis ieškinys 1500 eurų neturtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.