Šiauliuose vagys pasidžiaugti laimikiu nespėjo – policininkai greitai juos rado

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, organizuotai kibę į atvira vagyste įtariamų asmenų paiešką, juos sulaikė per valandą nuo pranešimo apie atvirąją vagystę gavimo. Tai buvo puikaus pareigūnų, nukentėjusiosios ir gyventojų bendradarbiavimo rezultatas.

Pavogtą telefoną ilgapirščiai iškart nunešė į lombardą. <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Pavogtą telefoną ilgapirščiai iškart nunešė į lombardą. <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 8:54 AM, atnaujinta Feb 13, 2024, 8:55 AM

Vasario 1-osios rytą 25 metų Šiaulių gyventoja nuėjo prie vieno Tilžės g. esančio prekybos centro susitikti su potencialiu mobiliojo telefono pirkėju, su kuriuo prieš tai bendravo per „Facebook“.

Mergina „Šiaulių internetinio turgelio“ paskyroje buvo paskelbusi apie savo mobiliojo telefono pardavimą. Į susitikimą atėję du vaikinai paėmė į rankas mobilųjį telefoną apžiūrėti ir staiga pradėjo bėgti.

Į įvykio vietą atvykęs policijos ekipažas pasitelkė parduotuvės vaizdo stebėjimo kameras, socialinius tinklus ir aptiko vieno įtariamojo pėdsakus. Jo pėdsakai tyrėjus atvedė į vieną Šiauliuose esantį prekybos centrą. Sulaikymo operacijos metu į policijos pareigūnų rankas pateko abu kartu buvę įtariamieji.

Paaiškėjo, kad tai – policijos ieškomi asmenys. 23 metų Radviliškio rajono gyventojas buvo ieškomas, nes vengė pareigos išlaikyti savo vaiką, o kartu su juo buvusio penkiolikmečio šiauliečio paieška buvo paskelbta dėl to, kad ne pirmą kartą buvo pabėgęs iš globėjų.

Pas vieną įtariamųjų rasta 90 eurų. Tiek buvo likę iš pinigų, gautų už lombarde užstatytą pavogtąjį telefoną. Nuskubėję į miesto centre esantį lombardą, pareigūnai rado ir patį telefoną.

Abiem asmenims pareikšti įtarimai dėl vagystės. Teismas mėnesiui sankcionavo Radviliškio gyventojo suėmimą, o šiaulietis buvo perduotas globėjams.

Baudžiamoji byla jau baigta pagreitintu procesu ir vasario12 d. turėjo įvykti teismo posėdis, tačiau nepilnametis į jį neatvyko, nes ir vėl yra pasišalinęs iš globos namų ir ieškomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.