Karo su teisėjais pabaiga – už grotų: „Aš darau nusikaltimus dėl teisybės“

Teisėjus ateiviais, inkvizitoriais ir moralinėmis vištomis vadinęs Tauragės r. gyventojas Kęstutis Kiltinavičius pralaimėjo paties jiems paskelbtą karą ir tapo puikiu pavyzdžiu, kaip dėl smulkmenos galima susigadinti gyvenimą.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
 K.Kiltinavičius <br>V.Ščiavinsko nuotr.
 K.Kiltinavičius <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuosprendis<br>R.Jurgaičio nuotr.
Nuosprendis<br>R.Jurgaičio nuotr.
Policija<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Policija<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Teismas<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Teismas<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 18, 2024, 10:28 AM

Reali dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė – taip nesibaigiančius 58 metų K.Kiltinavičiaus įžeidinėjimus teisėjams įvertino Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs nuo K.Kiltinavičiaus nukentėjusių keturių Panevėžio ir Šiaulių teisėjų apeliacinius skundus dėl įžeidimų ir rodytos nepagarbos teismui.

Teisėjus subingalviu ateiviu, inkvizitoriumi, moraline višta, visuomenine atmata ir neaiškios sudėties biologinės masės dariniu išvadinusiam K.Kiltinavičiui anksčiau už jų įžeidimą buvo skirta lygtinė 1 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau Klaipėdos apygardos teismas nusprendė ją pakeisti.

Ėmė kariauti su teisėjais

„Teismui nekilo abejonių, kad pateikdamas tokio turinio pareiškimus K.Kiltinavičius suprato, jog viešai raštu išdėstė žeminančius ir užgaulius teiginius apie teisėjus ir sąmoningai siekė viešai juos pažeminti, parodyti jiems nepagarbą“, – nutarė teismas ir pabrėžė, kad K.Kiltinavičius taip elgiasi jau ne pirmą kartą.

Kariauti su teisėjais K.Kiltinavičius pradėjo po to, kai 2011 metų sausį prie savo namų Eidintų kaime (Tauragės r.) pervažiavo geležinkelio pervažą degant įspėjamajam šviesoforo signalui.

Nors, kaip sakė vyras, raudonas šviesoforo signalas užgeso po dviejų sekundžių, jį važiuojantį matę policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, o Tauragės apylinkės teismas skyrė 350 litų (apie 100 eurų) baudą ir atėmė teisę vairuoti du mėnesius.

Traukinys buvo nuvažiavęs

Sprendimu nepatenkintas vyras jį apskundė aukštesniam teismui, tačiau jis ne tik nepanaikino sprendimo, bet ir neišklausęs paties pažeidėjo konstatavo, kad K.Kiltinavičius yra sunkaus charakterio ir kirsdamas pervažą degant raudonam šviesoforo signalui turėjo tikslą sukelti sunkias pasekmes.

„Kokias pasekmes, jei traukinys jau buvo nuvažiavęs? Aš negalėjau sukelti net jokių pasekmių sau“, – „Lietuvos rytui“ yra sakęs K.Kiltinavičius.

Vyras pabandė apskųsti ir apygardos teismo sprendimą, o vėliau ir atskirus policijos pareigūnų bei teisėjų veiksmus, bet nė vienas teismas jo neišgirdo.

Įžeidinėjo specialiai

Po dvejų metų beviltiškos kovos K.Kiltinavičiaus kantrybė trūko. Jis pradėjo specialiai žeminti ir įžeidinėti visus teisėjus, kurie tiktai prisiliesdavo prie jo skundų.

Ateiviai, iškrypę suskiai, bailiai nusikaltėliai, niekingi bendrapiliečiai, korumpuotos vištos, inkvizitoriai, personos, kurios yra išskirtinesnės už visiškus debilus, – taip K.Kiltinavičius daugiau kaip dešimt metų vadino teisėjus.

Kiek jų yra įžeidęs, jau turbūt negali suskaičiuoti ir pats Tauragės rajono gyventojas.

2017 m. prieš sėsdamas atlikti 45 parų arešto bausmės K.Kiltinavičius gyrėsi, kad į jo nemalonę jau yra patekę 60 įvairiuose Lietuvos miestuose dirbančių teisėjų.

„Aš darau nusikaltimus dėl teisybės“, – savo keistos kovos tikslą aiškino K.Kiltinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.