Baltramiejaus naktį surengusi panevėžietė keliauja už grotų: teisme pripažino, kad tampa ypač bjauri

Kone porą metų Panevėžio valdiškų įstaigų darbuotojai galės būti ramūs – nuolatinė langų daužytoja, nenuspėjamu elgesiu pagarsėjusi jauna panevėžietė pasiųsta į belangę.

A.Paukštytė teisme prisipažino, kad išgėrusi alkoholio tampa itin bjauri.<br> Lrytas.lt fotomontažas
A.Paukštytė teisme prisipažino, kad išgėrusi alkoholio tampa itin bjauri.<br> Lrytas.lt fotomontažas
A.Paukštytė teisme prisipažino, kad išgėrusi alkoholio tampa itin bjauri.<br>D.Krasausko nuotr.
A.Paukštytė teisme prisipažino, kad išgėrusi alkoholio tampa itin bjauri.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-02-24 22:34

Teismo, apylinkės prokuratūros ir nakvynės namų langus iškūlusi ir kalėjimo prižiūrėtoją sumušusi 32 metų Aistė Paukštytė neteko laisvės. Jaunos moters biografijoje tai jau 15 nuosprendis.

Panevėžio apylinkės teismas A.Paukštytei už viešosios tvarkos pažeidimą ir nežymų sveikatos sutrikdymą paskyrė pustrečių metų nelaisvės bausmę.

Kadangi teisiamoji kaltę pripažino ir gailėjosi, byla buvo išnagrinėta sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka. Tai reiškia, kad paskirtą bausmę teismui teko sumažinti vienu trečdaliu – iki 1 metų ir 8 mėnesių.

Taip pat teismas iš A.Paukštytės priteisė nakvynės namams, prokuratūrai ir sumuštai pareigūnei per 4 tūkst. eurų žalai atlyginti.

Į policijos akiratį A.Paukštytė pateko beveik prieš 9 mėnesius. Tada per kelis mėnesius ji išdaužė Panevėžio socialinių paslaugų centro, Panevėžio apygardos teismo ir Panevėžio apylinkės prokuratūros langus.

Pirmasis žygdarbis baigėsi tuo, kad ji peiliu subadė Panevėžio nakvynės namų duris.

Po kelių savaičių nakvynės namų budėtojas per vaizdo kameras išvydo, kad pagriebusi plytgalius moteris ėmė juos mėtyti į pirmo aukšto langus.

Kol darbuotojas išpuolė į lauką, padūkėlė spėjo iškulti du langus, o vieno lango stiklo paketą įskėlė. Išgirdusi, kad iškviesta policija, ji dėjo į kojas ir pabėgo. Kitą dieną ji akmeniu išdaužė dar 4 nakvynės namų langus.

Po 3 mėnesių į Panevėžio apygardos teismą atėjusi A.Paukštytė budėtojams pagrasino, kad surengs Baltramiejaus naktį – išdaužys langus.

Savo grasinimus ji įvykdė savaitgalį, kai teismas nedirbo. Šalia teismo rūmų vyksta statybos, todėl pačiupusi statybos blokelį ji ėmė iš eilės daužyti pirmo aukšto langus. Specialia smūgiams atsparia plėvele apklijuoti langai nesudužo, tik suaižėjo stiklas. Buvo sugadinta 10 langų.

Po savaitės moteriai vėl panižo rankos – jos taikiniu tąkart tapo Panevėžio apylinkės prokuratūros langų ir durų stiklas. Vaizdo kameros užfiksavo, kad pagriebusi plytgalį chuliganė sviedė jį į langą, paskui dar kartą.

Dieną anksčiau po darbo irgi buvo išdaužusi prokuratūros durų stiklą. Po šių užpuolių sulaikyta A.Paukštytė atsidūrė Panevėžio kalėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?