Bus teisiami garažą, ūkinį pastatą ir juose buvusį turtą sudeginę jaunuoliai

Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl tyčinio turto sunaikinimo jį padegant. Kaltinimai pareikšti trims jaunuoliams, kurių sukeltas gaisras sunaikino dviejų asmenų pastatus ir turtą už beveik 130 tūkst. eurų.

Gaisras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Gaisras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Feb 26, 2024, 2:46 PM

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vėlų, 2023 metų rugsėjo 5-osios, vakarą bendrininkai atvyko į Kybartus, kur degiu skysčiu apipylė bei padegė vienai moteriai priklausiusį garažą. Gaisre sudegė garažas ir jame buvę asmeniniai moters daiktai: automobiliai, techninė ir buitinė įranga, baldai, sodo ir sporto inventorius, pirties patalpa ir kt., vertinami daugiau kaip 76 tūkst. eurų.

Nuo kilusio gaisro užsiliepsnojo ir taip pat sudegė kaimyno ūkinis pastatas su asmeniniais daiktais bei ūkio technika ir grūdų sandėlis, kurių vertė – daugiau kaip 53 tūkst. eurų.

Prokurorė visiems trims jaunuoliams pareiškė kaltinimus dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo. Už šią nusikalstamą veiką numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Nors visi trys kaltinamieji prisipažino padarę nusikalstamą veiką, tačiau jų atsakomybę sunkina tai, kad visi veikė bendrininkų grupėje, be to du iš jų yra anksčiau teisti. Vienas yra teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, kitas – už sukčiavimus, vagystes ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Pastarasis už minėtus nusikaltimus yra teistas net septynis kartus.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.