„Skaidrinam“ kirto dar 3 politikams: dėl vieno pradėtas ikiteisminis tyrimas, kitiems dviems – ieškiniai dėl daugiau nei 33 tūkst. eurų

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atliekant ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos narių, veiklos išlaidoms apmokėti, dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui. Taip pat Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas.<br>T.Bauro nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Mar 8, 2024, 9:58 AM, atnaujinta Mar 8, 2024, 10:06 AM

Turimais duomenimis, R. Špečkauskas, eidamas Pagėgių savivaldybės tarybos nario pareigas, galimai piktnaudžiaudamas tarnyba ir siekdamas asmeninės naudos, žinodamas, kad savo kaip tarybos nario išlaidų jis nepatyrė, pateikė apmokėti kvitus už įsigytą dyzeliną, skirtą žemės ūkiui ir šildymui. Dėl to galimai tokiu būdu Pagėgių savivaldybė patyrė daugiau nei 22 000 eurų žalą. Taip pat, įtariama, kad R. Špečkauskas, veikdamas aplaidžiai, neorganizavo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir apskaitos dokumentų išsaugojimo, dėl ko laikotarpiu nuo 2022 m. gegužės iki 2022 m. gruodžio mėnesio negalima iš dalies nustatyti R. Špečkausko veiklos, turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Taip pat Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. S. Kazlauskas ir A. Gečas, būdami tarybos nariais, gaudavo su šiomis pareigomis susijusių išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto. Remiantis gautais dokumentais, jie teikė savo išlaidų, susijusių su jų, kaip tarybos narių veikla, kuro įsigijimo dokumentus.

Šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 24 savivaldybių tarybos narių išmokų: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse. Aktualią informaciją apie atliekamus tyrimus galite rasti nuolat atnaujinamame STT puslapyje.

Ikiteisminiai tyrimai atliekami siekiant patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams naudojant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti. STT atliekamus ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo 2019–2023 m. kadencijos laikotarpiu kontroliuoja atitinkamų apygardų prokurorai.

Primename, kad savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka. Generalinės prokuratūros, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių apygardų prokuratūrų Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai apylinkių teismams jau pateikė 8 civilinius ieškinius per 118 tūkst. eurų sumai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.