Prokuroras prašo konfiskuoti sutuoktinių, pripažintų kaltais dėl neteisėto praturtėjimo, įgytą turtą

Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jaunutis Vailionis Kauno apygardos teismui pateikė apeliacinį skundą dėl to, kad pirmos instancijos teismas, nuteisęs Druskininkų savivaldybės gyventojus dėl neteisėto praturtėjimo, jų atžvilgiu nepritaikė turto konfiskavimo.

Kauno apygardos teismui prokuratūra pateikė apeliacinį skundą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno apygardos teismui prokuratūra pateikė apeliacinį skundą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokūratūra

Mar 27, 2024, 5:11 PM

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs prokuroras J. Vailionis teismo prašo pritaikyti Baudžiamojo kodekso 72 straipsnį ir kaip nusikalstamos veikos rezultatą konfiskuoti sutuoktinių nekilnojamąjį turtą ir jų šeimos narių vardu registruoto kilnojamojo turto vertę įsigijimo metu.

Baudžiamosios bylos duomenimis, nuteistieji nuo 2015 metų vasario iki 2019 metų birželio mėnesio įgijo ir turėjo nuosavybės teise didesnės nei 900 MGL vertės turto žinodami, kad turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis. Vyras ir žmona iš neteisėtai gautų pajamų nusipirko butą, pasistatė gyvenamąjį namą, įsigijo du automobilius ir motociklą, kuriuos užregistravo šeimos narių vardais.

Ikiteisminio tyrimo metu atlikus patikrinimus nustatyta, kad minėtu laikotarpiu sutuoktinių išlaidos viršijo pajamas beveik 260 tūkst. eurų.

Tyrimą atlikę Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kratos metu taip pat rado ir paėmė anksčiau du kartus už kitus nusikaltimus teisto vyro neteisėtai laikytą medžioklinio ginklo duslintuvą ir šaudmenį.

Alytaus apylinkės teismas sutuoktinių porą pripažino kaltais. Už neteisėtą praturtėjimą ir neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis vyrui skirta 20 tūkst. 140 eurų bauda. Anksčiau neteista sutuoktinė į valstybės biudžetą turės sumokėti 5 tūkst. 700 eurų dydžio baudą.

Kovo 25 dieną prokuroro J. Vailionio pateiktame apeliaciniame skunde aukštesnės instancijos teismo prašoma tik pritaikyti turto konfiskavimą, kitose dalyse pirmos instancijos teismo sprendimą palikti nepakeistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.